Krůty a krocani na grilování

Sortiment e-shopu "Gurmánský servis" zahrnuje také krůty a krocany. Jsou dostupné v syrovém, neupraveném stavu, jako marinované krůty a krocani (pro pečení a grilování na grilech) a uzené krůty a krocani. Dozvíte o obvyklých hmotnostech krůt a krocanů, které dodáváme. Také jak velkou krůtu nebo krocana potřebujete a pro kolik lidí i o různých možnostech jejich využití. Také vás může zajímat využitelnost masa a o porcování krůta a krocanů.

 Syrová krůta - krocan Upečená krůta v troubě Uzená krůta Části masa na krůtě, krocanu - popis Krocan - ilustrativní obrázek

syrová krůta/krocan - pečená krůta - uzená krůta - členění krůty - názvy jednotlivých částí - krůta - ilustrativní obtázek 

Výzva - tlačítko k objednání krůt a krocanů

Použití krůt a krocana

  1. Jako zdroj zdravého a čerstvého masa. Větší množství můžete zamrazit a postupně odebírat podle potřeby.
  2. Grilujte krůtu nebo krocana na otočném grilu.
     Přidejte k seleti nebo vepřové kýtě také krůtu.
  3. Uzená krůta - krocan - hlavní chod i doplněk na hostině.

Hmotnost krůty a krocana

  1. V nabídce jsou váhy: krůty cca 6-7 kg, krocani zpravidla 16-20 kg.
  2. Využití masa z krůty a krocana - informace zde=>>
  3. Kolik získáme masa z krůta a krocana. Velký rozdíl je uzená krůta nebo grilovaná. Uzené maso je již bez zásadních tepelných ztrát. U syrové - marinované krůty počítejte se ztrátami cca 25-30% z hmotnosti masa=>>.

Porcování krůty

srozumitelný  návod

video=>>

Jak na grilování krůty - krocana?


Video z přípravy krůty=>>

Dodání krůt a krocanů

Krůty a krocan čerstvé dostáváme a zpracováváme vždy v úterý a ve čtvrtek. Optimální je tedy dodání ve středu a pátek.  Používání krůt a krocanů zmrzlých je jen malým až žádným ústupkem při dosahování kvality grilování.

Výzva - tlačítko k objednání krůt a krocanů