To stojí za povšimnutí a akce


Aktuality


Blíží se sezona grilování na otočném grilu (snad nám to již povolí)

Sortiment pro grilování na otočném grilu najdete zde

07/04/21

Velmi levně domácí játrová paštika - šetřete a bavte se

Játrová paštika patří mezi pochoutky. Podle toho, co se říká, je plno lidí doma a tak je vhodný čas na to, udělat si domácí játrovou paštiku. Shromáždil jsem několik receptů na játrovou paštiku a odkazy najdete v eshopu u položky játra.
Základní surovina játra jsou levná, další položkou je sádlo (když nebudete paštiku promazávat máslem). Sádlo si můžete sami vyškvařit a k tomu vám zbydou ještě báječné škvarky.

16/02/2021


Aktuální akce - slevy masa vepřové, drůbeží a uzenin


Naši dodavatelé poskytují na své produkty různé slevy. Tyto vám předkládáme.
Tyto slevy budou průběžně aktualizované. Proto se vyplatí občas se na stránky www.grumanservis.cz občas podívat z uvedené důvodu.


08/02/2021

Jak se dělá z ČABAJKY NEBO Z UHERÁKU DÁREK

Uherský salám, čabajka, šunkové selátko jsou produkty, které jsou ty luxusnější a hodí se pro využití jako dárek. My děláme to, že vám je i dárkově zabalíme, dodáme potřebné pro to, aby se staly ještě lepším dárkem.

26/01/21


Řekněte k jaké příležitosti se dárek vztahuje, pro koho je a najdeme dobré řešení.


Svíčková na smetaně

Podle Romana Pauluse
23/01/21


Grily zahradní - snadné ovládání

V sortimentu se začínáme věnovat také grilům pro zahradní a venkovní grilování. Jejich předností je snadné ovládání. Jsou schopné ugrilovat nejen steaky, ale třeba i vepřovou kýtu nebo lehce proudit maso. 

Podrobné infomrace 

21/01/20



Energetické hodnoty masa (vepřové, hovězí, drůbeží)

Je zde Nový rok 2021 a prý jsme v průměru všichni o něco hmotnější. Je to, jako vždy, nadměrnou konzumací jídla, pití, alkoholu. A prý také "díky" covidu 19. Ale to není podstatné. Teď jde o to, co s tím?
K dispozici je  Převodník 
další informace
03/01/21

Dusitan sodný, součást uzenářských výrobků, k čemu je dobrý, jeho používání při domácím uzení
článek o dusitanu sodném
02/01/21

Aktualizace nabídky dárků z masa

Pro ty, co ještě neví, jaký dárek dát při příležitosti vánoc.

přidáno 13/12/20






Plaťte platební kartou

Sum Up - platební terminál

Při předání masa, krůt a jiného zboží je možno platit platební kartou. 
02/12/20








A ještě na téma dárkové balení

Díky vstřícnosti zručné paní si můžeme dovolit nabídnou ozdoby pro naše produkty. Hodí se ke všem produktům i ke všem příležitostem.
Pokud máte zájem o tyto ozdobné prvky, rádi vám vyhovíme















Přidejte k dárku z masa dárkovou visačku,Visačky pro děti, dárkové

Máme vytvořeno několik podob dárkových visaček, které získáte zdarma a umožní zvýraznit - přeměnit dárek v podobě třeba salámu, šunkového selátka atd. v dárek. Také jsou k dispozici další ozdobné prvky. Okruh dárkových doplňků doplňujeme.

04/11/20


Kde všude zavážíme maso a masné výrobky?

Rozvoz - místa

Více=>>








Kdo je výrobcem masa, které vám dodáváme?













28.7.2020










Zaručeně měkké maso v hovězím guláši - použito SOUS-VIDE

Vyzkoušel jsem udělat guláš tak, že maso (nakrájené na kostky) jsem udělal metodou  SOUS-VIDE. Uzavřel jsem jej ve vakuovací folii, před tím jsem jej promíchal s kořením do guláše, aby dostalo chuť. Vakuoval a dal jsem jej na 8 hodin vařit při teplotě 50 stupňů Celsia. Maso bylo dost měkké, ale příště přidám ještě 2 hodiny. Snad už nebude moc měkké.

Samostatně jsem udělal gulášový základ a do hněda jsem jej několikrát vyrestoval. Škoda, že jsem neměl vývar z hovězích kostí. Dal jsem "masox". Protože mi neuniklo moc šťávy z masa, je to třeba. Zahuštění jíškou, tmavou a po smíchání masa s omáčkou jsem již neprovařoval.

Je to osobní zkušenost, doporučuji dělat guláš metodou sous-vide, tedy maso udělat sous-vide.

27/09/20


Dipy, které jsem osobně vyzkoušel


V těchto dnech jsem griloval sele pro jednu velkou společnost. Přáli si, mimo hořčice, kečupu, okurek také nějaký dipy. Tak jsem na internetu našel dip ze zakysané smetany a sýra, česnekový dip a tvarohový dip. Mohu tyto dipy doporučit =>>

20/09/20


Zahradní grilování uzenářských výrobků


jednoduché pro organizátora,  krátká příprava a mnoho kulinářských zážitků pro účastníky =>>
Přidáno video 6. 8.  2020

Nedávno jsem vypustil video i o grilování klobás a masa. Zde jsou moudrosti ke grilování klobás =>>


O produktech

Blíží se léto a snad i grilování na dřevěných uhlících

Pro příznivce grilování a především grilování na roštu a masa, je zde k dispozici pestrá nabídka vyzrálých hovězích mas. Hovězí masa, aby byla po ugrilování k upotřebení, potřebují pořádně vyzrát. A takto jsou masa z nabídky firmy Steinhauser s.r.o. připravena. Sortiment najdete zde



26/03/21

Jarní dárky z masa - třeba si vyberete




Novinka v sortimentu - sestra vepřové kýty - uzené plecko s kostí Bohemia

Dosud byla k dispozice jako velmi atraktivní dárek - uzená kýta na okrajovacím prkně. Ale ne vždy se hodila, protože má hmotnost cca 10 - 11 kg. Nyní je k dispozici uzená plec s kostí. Je poloviční, ale maso je na ní stejně hodnotné jako na kýtě a vypadá také velmi pěkně.

Uzená kýta s kostí a uzená plec s kostíUzená plec s kostí, použití jako dárekUzená kýta Bohemia, příznivá cena








Hermín salám dárkový, 3 druhy, trvanlivý, fermentovaný, plísňový




Holandský řízek z vepřového polotovaru - recept

Seznamte se s receptem na přípravu HOLANDSKÉHO ŘÍZKU, který je dostupný na webu Kuchařka pro dceru. Je to nejen obyčejný postup, ale jsou tam popsány technologické zajímavosti. Doporučuji. 

Objednat vepřové mleté maso

07/02/21


Moderní udírny pro domácí použití Borniak

Uzení masa v domácích podmínkách má svoje kouzlo a hlavně praktické výsledky v podobě chutných a zdravějších uzených masa, ryb, sýrů apod. Seznamte se s udírnami firmy BORNIAK.
Tyto udírny jsou vybaveny výrobníkem kouře a zdrojem tepla pro tepelné zpracování masa.

Hlavní odlišnosti - udíren BORNIAK jsou:

  1. Použité materiály - udírny jsou buď:
  2. Ve dvou velikostech - hmotnost uzeného masa:
  3. Ovládání teploty udírny:
  4. S vyšším a menším tepelným výkonem topného tělesa
  5. V míře tepelné izolace - zvýšený u BBD 70 a 150 a BBDS 70 a 150

02/02/2021


Jaké dorty děláme


Svatební a narozeninové dorty - zadejte svoji poptávku


Poptávkový formulář - na základě vaší poptávky vám dáme cenovou nabídku

18/01/2021


Jaké dorty děláme



A další zákusky, které vstupují do nabídky tohoto eshopuCitronový oválek



Jahodový oválek Kulatá laskonka Medovník Ovocný oválek Zákusek Pavlova Sachr dort
12/01/2021


Rozšíření nabídky zákusků

Rozšiřujeme nabídku zákusků. Již mnoho let dodáváme zákusky, které lze označit jako tradiční, české včetně toho, že jejich výrobce se stará o to, aby zákusky byly i z tradičních surovin. Proto je s nimi také velká spokojenost a zejména minizákusky jsou v objednávkách nejčastěji.
Nyní budou do nabídky přidávány zákusky "netradiční", které zpestří dosavadní nabídku. Zákusky nyní fotíme a budeme je postupně přidávat na tento eshop.

    


11/01/22



Pirožkový bok uzenýPirožkový bok uzený

Vyrobeno z vybrané části boku, s povrchovým dekorem z koření. 78% vepřového masa. Vyrábí se z čerstvého masa, které je marinovaná a vyuzeno.
Nakrájejte na plátky, kostičky a výborné k mlsání u vína. Pro ty, co mají rádi pikantní chuť.

Objednejte si pirožkový bok uzený.




30/12/20




Pastrami špekPastrami špek - pochoutka pro labužníky

Vyráběna je z libového bůčku, ten je zasypán kořením, kde hlavní je hořčičné semeno a další druhy koření starající se o příjemnou pikantní chuť. Maso se nechá s kořením, ve vakuu odležet cca 10 dní a po této době se znova okoření a vyudí. Je to proležení masa na sucho.
Objednejte si pastrami špek.
29/12/20

Vepřová panenkaVepřová panenka, medailonky - nejlepší maso z vepříka

Vepřová panenka je vhodná pro konzumaci na začátku roku. Proč? Má málo kalorií a moc dobře chutná.
Tak jestli chcete hubnou, tak vepřovou panenku - PANENSKOU SVÍČKOVOU

O vepřové panence a také její přípravě
28/12/20


Uzená kýta - jestli nemáte ještě dárek, tak...

ještě je čas ji objednat.
Nutno objednat do 16/12/20 - středy a na optání +420 725 306 191

Objednat zde

08/12/20


Využití šunkového selátka jako dárek a v kuchyni

Ukázka toho, jak lze využít šunkové sele (3 kg) pro různé příležitosti. Jako dárek, jako odměna za práci i v kuchyni. Jako významná součást hotových jídel i v studené kuchyni. 3 týdny od zabalení do spotřeby při teplotě 0-5oC
25/11/20


Přidány reference =>>

15/10/20







Schéma hovězí kus, kráva, býk

Hovězí roštěnec - vysoký

Pro zájemce o informace o vysokém roštěnci.
Na co lze maso z roštěnce použít, na co je nejvhodnější. 

14/10/20




Přidány reference =>> 

dne 3/09/2020









Proč nakupovat zde, na www.gurmanservis.cz:


20/08/2020

15. srpna 2020


Uzeniny z hovězího masa (pupek, hrudí, klobásy, jazyk- najdete na eshopu Gurmánský servis =>>Bavet, brisket




9.8.2020