Krůta/krocan připravené na otočném grilu patří mezi velké pochoutky a její maso je zdravé. Nabízí rozmanité chuťové variace, protože je cca v poměru 7:3 tvořena z části bílým a tmavým masem, a poskytuje 8 až 20 kg masa. O více druzích masa se dozvíte =>>. 

Na rozdíl od masa z vepříka je krůtí maso méně tučné. Tento relativní nedostatek se dohání tím, že se zejména prsa obohatí špekem. Ten přidá na tučnosti, ale také na chuti. S krůtou ozvláštníte zahradní grilování. Pokud by milovníci vepřového masa měli strádat, griluje se krůta dohromady s vepřovou kýtou.

více ke grilování krůty =>>



Aktualizovaný přehled NABÍDKA MAS NA GRILOVÁNÍ

Jaká masa si a kde můžete objednat - sezona grilování 2020 =>>

Telecí kýta - alternativa grilování selete, vepřové kýty

10. března 2020

Pro rok 2020 jsme obohatili sortiment o hovězí masa včetně hovězí - telecí kýty. Jde ji točit na otočném grilu.

Informace k telecí kýta viz =>>


Speciální hovězí masa pro zahradní grilování na grilu jsou v nabídce

14. února 2020

Ta nejlepší masa pro úspěšné zahradní grilování, masa z nejlepších kusů, nejlepších chovů a připravená pro zahradní grilování jejich zráním - stařením jsou na tomto webu.


Sortiment rozšiřujeme. Tato masa jsou zařazena do nabídky a je možno je dodat na mnoho míst České republiky =>>.


Grilování na otočném grilu nebo na roštu

17. února 2020

Někdo klade důraz na jednoduchost a pracnost grilování, jiný upřednostňuje rozmanitost chutí a pestrost jídelníčku. Regulérní je podívat se na ekonomiku grilování. Zážitek z grilování selete nebo dokonce býka na grilu, co se točí, je velký. Více o přednostech jednotlivých grilování ...=>>


Hovězí steaky na gril

7. února 2020
Když grilujete vepřové nebo drůbeží maso, stačí poměrně málo znalostí, aby to dopadlo dobře. Udělat dobrý hovězí steak je už trochu větší úkol. Do sortimentu bude brzo zařazeno hovězí maso na zahradní grilování. Že to nemůže být ledajaké maso zjistíte když si koupíte  hovězí maso u řezníka a zkusíte ho ugrilovat. Pokud to nebude maso speciálně chované, krmené, speciální druh, správně stařené - vyzrálé, tak výsledek je pochybný. Na téma STAŘENÍ HOVĚZÍHO MASA - ZRÁNÍ MASA naleznete základní informace zde=>>.



Přeji hezké dny.

Zdeněk Straka