Grilování z praxe - vepřové a drůbeží steaky a použití sous vide

Grilování na mezinárodním hokejovém turnaji

Gurmánský servis s.r.o. zajišťoval občerstvení pro účastníky Mezinárodní hokejové turnaje amatérů. Dne 17. září 2021 jsme zajišťovali grilování vepřových a drůbežích steaků pro hráče hokeje, zdravotníků a dalších lidí, kteří se turnaje účastnili. 

Více o amatérském hokejovém turnaji

Zvláštní pro toto grilování bylo to, že maso bylo předem připraveno metodou SOUS VIDE.

   

Barevné podání je velmi zkreslené "díky" tomu, že prostředí bylo osvíceno barevnými světly. 


Přednosti přípravy SOUS VIDE je:

  1. Jistota, že maso bude hotové, plně tepelně zpracované. Tepelné zpracování metodou SOUS VIDE to garantuje.
  2. Maso je šťavnaté.
  3. Maso stačí vložit na gril, rošt, který musí být rozpálený, tak aby udělal na mase tu správně opečenou "kůrčičku" a nevysušovalo se, tím, že bude na grilu zbytečně dlouho.
  4. Podstatně se zkracuje doba grilování, což má význam zvláště při grilování většího množství masa. Když se griluje pár porcí, tak máte čas a možnost maso uhlídat. Mnoho porcí zpracovávaných naráz se hůře uhlídat.
Je důvod si myslet, že i zahraničním účastníků hokejového turnaje chutnalo. S velkým zájmem se domáhali dalších kousků masa. Byl velký zájem o grilovanou zeleninu. 

Sepsáno dne 22. září 2021

Zdeněk Straka