Řecký selský salátPotřebujeme: - 3 masitá rajčata
- 1 cibuli
- 1 malou salátovou okurku
- 2 jarní cibulky
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 3 polévkové lžicí olivového oleje
- sůl
- pepř
- dobromysl
- 1 polévková lžíce sekané petržele
- 100 gramů černých oliv
- 150 gramů ovčího sýra
Postup přípravy: - Omytá rajčata rozkrájíme na 8 dílů a cibuli nakrájíme na kroužky.
- Oloupanou okurku rozpůlíme, vyjmeme dužinu a rozkrájíme na plátky.
- Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
- Vše smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem a dobromyslem.
- Přidáme olivy a na kostičky nakrájený ovčí sýr.
|
|