Zeleninové saláty - příloha ke grilovaným masům

Zeleninové saláty



Řecký selský salát

Potřebujeme:

  • 3 masitá rajčata
  • 1 cibuli
  • 1 malou salátovou okurku
  • 2 jarní cibulky
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 3 polévkové lžicí olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • dobromysl
  • 1 polévková lžíce sekané petržele
  • 100 gramů černých oliv
  • 150 gramů ovčího sýra

Postup přípravy:

  1. Omytá rajčata rozkrájíme na 8 dílů a cibuli nakrájíme na kroužky.
  2. Oloupanou okurku rozpůlíme, vyjmeme dužinu a rozkrájíme na plátky.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
  4. Vše smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem a dobromyslem.
  5. Přidáme olivy a na kostičky nakrájený ovčí sýr.







 

Komentáře