Vrabec - vepřový, moravský, hanácký a vepřové výpečky
Vybral jsem tři základní rozdíly
- Použitá chutě (koření) a ingredience s důrazem na převládající
- Použité maso
- Forma masa - podoba masa
Moravský vrabec
- Použitá chutě (koření) a ingredience s důrazem na převládající
- sůl
- kmín
- cibule - dominuje
- česnek - dominuje
- Použité maso
- vepřový bůček s.k.
- vepřová plec b.k.
- Forma masa - podoba masa
- krájeno na kousky
Vepřový vrabec
- Použitá chutě (koření) a ingredience s důrazem na převládající
- sůl
- pepř mletý
- cibule
- rajčatový protlak - dominuje
- kmín
- kmín
- česnek
- Použité maso
- vepřová plec b.k.
- Forma masa - podoba masa
- jeden kousek masa
Hanácký vepřový vrabec
- Použitá chutě (koření) a ingredience s důrazem na převládající
- sůl
- pepř mletý
- cibule
- majoránka - dominuje
- kmín
- česnek
- Použité maso
- vepřová plec k.u
- vepřový bůček s.k.
- Forma masa - podoba masa
- závitek masa z plece naplněný bůčkem
Vepřové výpečky
- Použitá chutě (koření) a ingredience s důrazem na převládající
- sůl
- pepř mletý
- cibule
- česnek
- Použité maso
- vepřový bůček s.k.
- Forma masa - podoba masa
- závitek masa z plece naplněný bůčkem
Údaje jsou převzaty z "RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ" autor Jaroslav Runštuk a kolektiv.
IBAN 978-80-904093-2-3