Veverka (hanger steak /USA/, Onglet /Francie/, KRAAI /Belgie/, BEENHOUWERS BIEFSTUK /NIZIOZEMMSKO/...
Veverka - hanter, skirt
tato část masa je umístěna pod páteří zvířete, je to bohatě prokrvený sval, umístěna před svíčkovou nad játry. Veverka má dlouhá a velmi hrubá vlákna. Sval je to dlouhý a houževnatý, pásově tvarovaný. Má velmi jemné mramorování. Zdroj: www.milujihovezi.cz Veverka je na schématu umístěna pod číslem 17. Veverka je svalový úpon bránice. Je to sval, který je namáhaný.To má vliv na to, že steak z veverky nebude sice příliš křehký, ale má však výraznou hovězí chuť. Má jemné mramorování. Nazývá se řeznická panenka, protože si ji nechávají řezníci, pro sebe. Je to pochoutka, která je jedinečná i poměrně malou dostupností (v celém kusu skotu je pouze cca 400 - 1000 g veverky). Je to cca k váze 1 promile z celkové váhy. Veverku je nutné ji nechat, stejně jako ostatní části i druhy masa, vychladit a dozrát (staření masa). Pak je velmi specifickým steakovým masem (hanger steak, onglet) s výraznou chutí. Je to pochoutka, která je jedinečná i poměrně malou dostupností (v celém kusu skotu je pouze cca 400 g veverky). Peče se na grilu nebo na pánvi. Protože má dlouhé vlákno, tak je vhodné ho krájet na tenké plátky a přes vlákno. Používá se dále jako maso pro výrobu tataráku. Ale je výborná i na guláš nebo cokoliv jiného. Při dodání k vám je baleno ve vakuu, kde je možno veverku nechat dozrát (staření masa). Přední maso bez kosti, které není popsáno v ČSN 57 6510 (tyto názvy mohou být při prodeji používány jen jako doplněk k označení „přední maso bez kosti“). | Příznivá cena |
Prodej hovězí veverky
O hovězím masu na steak - VEVERCE
Tu si řezníci nechávají pro svoji potřebu jako výjimečně chutné maso.
2. května 2020
Jaké máte zkušenost s VEVERKOU?