Vepřový ořez - prodej a v akci

co je to vepřový ořez - jak vypadá - co získáte s vepřového ořezu - použití vepřového ořezu -  vepřový ořez - recept - vepřový ořez cena - vepřový ořez v akci

Odkaz na nákup do eshopu - vepřový ořezvepřový ořez najdete v e-shopu


Co je to vepřový ořez?

Vepřový ořez je směs masa a sádla. Vzniká v průběhu bourání masa a je to, co  také zbývá po rozbourání prasat a oddělení hlavních částí. Uvádí se složení 50/50 (50% masa a 50% sádla). Setkáte se také s ořezem s poměrem masa 20/80%, kde podíl masa je dokonce 80%, tak je to ořez z vepřové kýty.
Z praxe vím, že podíl masa je relativní. Pokud budeme mluvit o čistém mase, potom to nebude 50%, ale méně. Kousky masa, které se nevyplatí vyřezávat dávají tvrzení, že vepřový ořez je tvořen 50 % zapravdu.
Tím, že obsahuje velký podíl masa, je vhodný velmi mnoho úprav v kuchyni, pro uzenářské zpracování. Bez velkého přehánění je vepřový ořez možno upravovat na nespočet způsobů. Něco o nich níže.

Podoba vepřového ořezu

Pro nové kupující od dodavatele vepřového ořezu prodávaného na těchto stránkách se podívejte na následující.
Získejte tak jasnou představu, co vepřový ořez obsahuje, jak vypadá. Vepřový ořez je různých podobách, ale je si dost, co se týká složení masa a sádla, podobný.
Vepřový ořez  Detailní pohled na vepřový ořez

Na videu je vepřový ořez jasně vidět co a v jaké míře obsahuje.
Libový vepřový ořez najdete jako ořez z vepřové kýty, ale i z vepřového ořezu 50/50% jste schopni vykrájet


Z vepřového ořezu získáte produkty

Čisté maso z vepřového ořezu Sádlo vyřezané z vepřového ořezu 
Mleté maso z vepřového ořezu Produkty z vepřového ořezu, sádlo, škvarky a maso
  • maso z vepřového ořezu 
  • sádlo z vepřového ořezu
  • škvarky z vepřového ořezu
  • vepřový ořez na klobásy
  • mleté maso z vepřového ořezu
  • vepřový ořezy pro zvířata

Čisté maso vyřezané z vepřového ořezu

Čisté libovější maso z vepřového ořezu

Mletí vepřového ořezu - video

Čím vepřový ořez vyniká, na co je dobrý

Vepřový ořez - klady:

  • vepřový ořez je svým složením schopen v domácí gastronomii zajistit hlavní komponenty přípravy jídel, umožňuje získání čistého masa, masa prorostlého sádlem (nebo naopak) a tuk - sádlo,
  • jeho výrazné využití je při domácí přípravě uzenin, lidé jej používají při výrobě klobás, salámů a dalších uzenářských výrobků
  • z vepřového ořezu připravíte mnoho jídel, poslouží při přípravě polévek, pomazánek
  • je, při dobrém výběru dodavatele, cenově dostupný

Vepřový ořez - zápory:

  • používání vepřového ořezu v kuchyni vyžaduje schopnost jej "rozbourat", vyřezat maso, nakrájet menší částí apod. 
  • vepřový ořez a výrobky z něj by měly být konzumovány přiměřeně, bez přehánění a s ohledem na tělesnou aktivitu. Je to zdroj výrazně kalorické stravy a také by jeho konzumaci měla doprovázet konzumace zeleniny a ovoce.

Odkaz na nákup do eshopu - vepřový ořezvepřový ořez najdete v e shopu

Vepřový ořez - cena

Cena vepřového ořezu je, se nabízí v široké škále. Aktualizace cen není vhodná a tak je zde odkaz na dotaz na cenu vepřového ořezu. 
Posuďte aktuální cenu vepřového ořezu zde na stránce a s cenami, které jste zjistili u konkurence.

Vepřový ořez v akci

Na www.gurmanservis.cz Odkaz na nákup do eshopu - vepřový ořeznajdete vepřový ořez v akci
Jedná se o doprodej nadbytečných zásob vepřového ořezu a proto se vepřový ořez - cena ukazuje jako příznivější, než u jiných prodejců. Lze konstatovat, že vepřový ořez je levný i z toho důvodu, že z něj vytěžíte kvalitní kusy masa i sádlo za podstatně nižší cenu, než při nákupu těchto surovin samostatně.

Vepřový ořez není sice vždy dostupný - skladem, ale když si jej předběžně objednáte, tak vám jej dodáme jakmile bude dostupný.

Co uvařit z vepřového ořezu

Osobně vepřový ořez používám ve značné míře. Nejsou to jen ekonomické důvody, ale i fakt, že je to jednoduchý zdroj zdroj masa a tuku na vaření.

Vepřový ořez - recept:

  1. Vepřový guláš - vepřový ořez nahradí používanou vepřovou plec.
  2. Dušená masa:
    • vepřový ořez na houbách
  3. Pečený vepřový ořez v podobě
    • moravský vrabec, vepřové výpečky apod. nahradí používaný cenově náročnější vepřový bůček.
  4. Uzení masa - uzeniny z vepřového ořezu
    • využití vepřového ořezu na klobásy
  5. Škvarková pomazánka
  6. Škvarkové placky - Pagáče. Například z webu Prima Fresh, další recepty jídel ze škvarků uvedené z tohoto webu najdete zde
Při tepelné přípravě vepřového masa z vepřového ořezu dochází k vypečení tuku, takže maso je čistější, výrazně zbaveno tuku.


Skladování sádla z vepřového ořezu

Výhoda vepřového sádla je, že je možné jej dobře a dlouhodobě skladovat. Slejte vyškvařené domácí sádlo do sklenic. Sklenice důkladně uzavřete víčkem, otočte, otočte dnem vzhůru a sádlo se horkem uvnitř samo  sterilizuje. Když částečně zchladne, tak se sklenice postaví na dno. Sádlo pak vydrží v chladu dlouhou dobu. Pozor na pachy, které může sádlo, které není uzavřeno v nádobě, do sebe natáhnout. A ještě ke skladování. Po vyškvaření sádlo důkladně přeceďte. Malé částice v něm mohou plesnivět.


Přidejte své poznatky, recepty







Komentáře