Výroba masa a masných výrobků uzením v domácích podmínkách

Potřebujete?

  1. Masa připravená na uzení - nasolená - ZDE
  2. Další masa vhodná na uzení za dobrou cenu:
  3. Poradenství - viz níže
  4. Produkty pro uzenáře (nasolování masa, plnička masa do klobás)  - odkaz se připravuje

Pravidla - zásady výroby masa a masných výrobků v domácích podmínkách

Na stránky vkládáme články k "Uzení masa a masných výrobků v domácích podmínkách". Výčet témat nemůže být úplný, neustále se  objevují další. 


Dotazy týkající se problémů s domácím uzením

  • Maso je po vyuzení uvnitř šedé?
  • Poraďte nějaký recept na domácí salám (převzato z Řeznicko-uzenářské poradny na Facebooku)
  • Maso bylo po uzení hořké
  • Při zavařování paštik ve sklenicích mi vystřelí víčka.
  • Prý  při použití rychlosoli s jodem je podle slov  účastníka (převzato z Řeznicko-uzenářské poradny na Facebooku)  " S jodem nebrat uzené jak kámen a fermentované výrobky stojí za prd"
  • Hodí se jasan na uzení?

Co by vás zajímalo? NAPIŠTE?