Topení v otočném grilu, přikládání do grilu (O)

Topení a přikládání do grilu

  1. používejte tvrdé dřevo, teplo je intenzivní a je stabilnější delší dobu
  2. přesouváním žáru z dřeva - přesouváním hořícího a sálajícího dřeva grilujte tam, kde je v daný okamžik třeba (více tepla potřebujete na grilování kýt a plecí selete)
  3. k založení ohně je dobré použít třísky, někdy musí pomoci i podpalovač
  4. po rozhoření ohně pořádně naložte, aby jste mohli sele v počátku intenzivně péci - grilovat (není-li tomu tak, jsou zkušenosti, že sele může zkysnout, není to vlastní zkušenost, ale prý se to stalo)
  5. přikládejte průběžně, v etapách, ale podle potřeby (například hosté jsou zmoženi jídlem a tak je třeba grilování přibrzdit, tedy pečení zpomalit) spolupracujte s manažérem akce, je třeba vědět, kdy se předpokládá podávání masa


Uvedené postupy jsou prověřeny osobní praxí a znalostmi. Jako na vše, je možné postupovat i jinak.

Komentáře