Topení v otočném grilu, přikládání do grilu (O)
Topení a přikládání do grilu
- používejte tvrdé dřevo, teplo je intenzivní a je stabilnější delší dobu
- přesouváním žáru z dřeva - přesouváním hořícího a sálajícího dřeva grilujte tam, kde je v daný okamžik třeba (více tepla potřebujete na grilování kýt a plecí selete)
- k založení ohně je dobré použít třísky, někdy musí pomoci i podpalovač
- po rozhoření ohně pořádně naložte, aby jste mohli sele v počátku intenzivně péci - grilovat (není-li tomu tak, jsou zkušenosti, že sele může zkysnout, není to vlastní zkušenost, ale prý se to stalo)
- přikládejte průběžně, v etapách, ale podle potřeby (například hosté jsou zmoženi jídlem a tak je třeba grilování přibrzdit, tedy pečení zpomalit) spolupracujte s manažérem akce, je třeba vědět, kdy se předpokládá podávání masa
Uvedené postupy jsou prověřeny osobní praxí a znalostmi. Jako na vše, je možné postupovat i jinak.