Hostina na zahradní svatbě - co se tam podávalo
Seznamte se JAK DĚLAT RAUT, co dát na rautový stůl
Pro lepší představu uvádím podrobnosti o složení občerstvení
Raut letní – zahradní raut trvající cca 8 hodin
Stojíte před úkolem zajistit HOSTINU. Svatební hostinu, firemní oslavu, oslavu narozenin a jiné.
Bohatou hostinu formou rautu (účastníci hostiny se obsluhují sami) můžete pořídit s minimálními starostmi za příznivou cenu.
Servírování (forma rautu)
- Je založeno na tom, že připravená jídla jsou obsluhou servírovaná na rautové stoly (studený a teplý) nebo na jeden kombinovaný pro teplé i studené pokrmy.
- Na začátku hostiny je na rautový stůl (stoly) nakladena většina sortimentu s výjimkami jídel, která jsou na stůl kladena v průběhu rautu. Například na začátku druhé poloviny může být na stůl dodána polévka, uzená kýta k okrajování.
- Stůl je v průběhu rautu průběžně obsluhou doplňován.
- Obsluha odnáší prázdné nádoby a jiné náčiní.
- Pro servírování je používáno především jednorázové nádobí.
- Použité nádobí je odkládáno na samostatný stůl, kde je odstraňováno obsluhou.
Obsah – sortiment pohoštění váha na osobu:
- 250 g grilované selete, alternativou může být grilovaný steak
- 100 g – smažené miniřízečky (jednodruhové nebo kombinované z kuřecího nebo vepřového masa)
- 100 g uzená kýta (obsluha nakrájí potřebné množství plátků masa, často si hosté odkrajují sami)
- 2 dl - gulášová polévka
- 100 g kvalitních uzenin (směs více druhů salámy, klobásy), které slouží na výrobu uzeninových mís /sýrových/ a jednohubek
- 100 g – směs kvalitních sýrů (3-4 druhy), které slouží na výrobu uzeninových mís nebo mohou pro jen sýrových mís a jednohubek
- 100 g – směs zeleniny čerstvé
- 100 g – směs čerstvého ovoce
- 100 g sterilované zeleniny
- 30 g opékaných brambor
- 30 g grilované – opékané zeleniny
- 180 g pečivo – směs bílého a černého pečiva
- 30 g dipy (více druhů hořčice, několik druhů kečupů, 2 druhy jiné studená omáčka na masa a zeleninu)
- 2 ks minizákusky (nejméně 5 druhů)
Zázemí pro pořádání rautu.
Rauty jsou obvykle konány na zahradách, ke kterým patří objektech (domky, chaty).
Je nutné, aby zde byl:
- zdroj vody a elektřiny
- rautové stoly pod přístřeškem (stanem)
- k ukládání potravin je potřebná lednic, kterou může nahradit například chladící box
- pro zajištění teplé kuchyně (grilování selete) a pro další jídla teplé kuchyně je nutný vařič (zde zajistit plynovým vařičem)
- pracovní stůl pod přístřeškem, ev. v objektu pro přípravu pokrmů studené a teplé kuchyně
- mycí dřez
Cena za raut:
Cenu rautu Vám vypočítáme po vyplnění dotazníku a další komunikaci s vámi =>>
Fotografie ze svatebního rautu=>>