Praktické využití SOUS-VIDE

přináší řadu výhod. Umožňuje vařit efektivněji - rychleji a v řadě ukazatelů s lepším výsledkem. Je zbytečně trávit "u plotny" hodně času. Vyhneme se některým problémům při vaření masa - maso je třeba vysušené a tvrdé. V čem to tedy spočívá? Jak se dosahuje toho, že se nám na talíři ocitne zejména jídlo lepší chuti a vytvoříme ho za kratší dobu. 

Používání metody sous-vide:


Přináší ekonomické úspory

Potraviny déle vydrží, protože jsou ve vakuu. Omezuje se možnost jejich znehodnocení. Jednak jsou ve vakuu a také jsou tepelně zpracované.

Šetří váš čas

  • přípravu jídla metodou sous-vide je možné si naplánovat a uskutečnit ji tehdy, kdy je na ni čas,
  • když dojde k době, kdy jídlo potřebujete podávat, tak jej v krátké době připravíte a můžete v klidu servírovat.

Méně starostí při přípravě jídla

  • vlastní vaření jídla je jednodušší, vaření probíhá v sáčku, žádné prskající hrnce, hlídání, aby se potravina nepřipálila 

Efektivněji zpracovaná potravina

  • zachování více hodnotných látek v potravinách. Tím, že vitamíny, nejsou pod vlivem teplot na bodem varu, zachovávají se.

A všichni si více pochutnají

  • větší šťavnatost a chutnost 



Služby od Gurmánského  servisu



  • Připravíme vám potravinu metodou sous-vide.
    • převezmete připravenou potravinu a použijete ji kde chcete
    • minimalizujete čas na přípravu jídla na vašich akcích
  • Pokud si nás objednáte na zajištění akce, tam kde to půjde, budeme připravovat potraviny zpracované metodou sous-vide se všemi přednostmi.
Další důvody proč používat metodu vaření sous-vide.