Praktické využití SOUS-VIDE
přináší řadu výhod. Umožňuje vařit efektivněji - rychleji a v řadě ukazatelů s lepším výsledkem. Je zbytečně trávit "u plotny" hodně času. Vyhneme se některým problémům při vaření masa - maso je třeba vysušené a tvrdé. V čem to tedy spočívá? Jak se dosahuje toho, že se nám na talíři ocitne zejména jídlo lepší chuti a vytvoříme ho za kratší dobu.
Používání metody sous-vide:
Přináší ekonomické úspory
Potraviny déle vydrží, protože jsou ve vakuu. Omezuje se možnost jejich znehodnocení. Jednak jsou ve vakuu a také jsou tepelně zpracované.
Šetří váš čas
- přípravu jídla metodou sous-vide je možné si naplánovat a uskutečnit ji tehdy, kdy je na ni čas,
- když dojde k době, kdy jídlo potřebujete podávat, tak jej v krátké době připravíte a můžete v klidu servírovat.
Méně starostí při přípravě jídla
- vlastní vaření jídla je jednodušší, vaření probíhá v sáčku, žádné prskající hrnce, hlídání, aby se potravina nepřipálila
Efektivněji zpracovaná potravina
- zachování více hodnotných látek v potravinách. Tím, že vitamíny, nejsou pod vlivem teplot na bodem varu, zachovávají se.
A všichni si více pochutnají
- větší šťavnatost a chutnost
Služby od Gurmánského servisu
- Připravíme vám potravinu metodou sous-vide.
- převezmete připravenou potravinu a použijete ji kde chcete
- minimalizujete čas na přípravu jídla na vašich akcích
- Pokud si nás objednáte na zajištění akce, tam kde to půjde, budeme připravovat potraviny zpracované metodou sous-vide se všemi přednostmi.