Co grilovat, co je lepší? Sele nebo vepřovou kýtu?

Tak jako je to ve všem, záleží na tom, co od grilování masa očekáváte? 


Výhody grilování selete

  • je to působivé, dělá to akci zajímavější
  • mnoho lidí těší z toho, že jsou účastníky grilování selete

Výhody grilování vepřové kýty

  • hodně masa, které je přijímáno jako dobré (libové)
  • jednodušší práce pro grilujícího
  • jednoduší okrajování
  • ekonomicky výhodnější než grilovat sele
  • menší gril (délka vepřové kýty i s kolenem je cca 55 cm)

Nevýhody grilování selete

  • pracné, složitější (napíchnutí selete, grilování)
  • maso je různorodé a je dost tučného masa co mnozí lidé nemají rádi (záleží na složení účastníků grilování)
  • efektivnost - výnosnost je nižší
  • větší gril - delší 

Nevýhody grilování vepřové kýty

  • není to taková "paráda" jako grilování selete

Zpracoval Zdeněk Straka
Přidejte svůj názor.

Komentáře