O co je větší zájem - o krůtu nebo sele (vepřové maso)

Zákazník si objednal grilování selete a zároveň, především pro děti, si přál grilovanou krůtu.

  

Podmínky, za kterých bylo společně grilováno sele a krůta:

Pokud máte dostatečně široký gril (ten můj je 135 cm), tak na jehlu dáte jak sele (mělo 40 kg) a krůtu, která měla 12 kg.
Bylo to na těsno, ale maso se na jehlu vešlo. Sele muselo být bez hlavy.

Postup souběžného grilování selete a krůty:

Sele jsem griloval, klasicky, bez alobalu. Krůta byla zabalena do alobalu. A začalo společné grilování. Po třech hodinách jsem sundal z krůty alobal (kůže by nápor tepla nevydržela, zato seleti prospívá) a další hodinu griloval zvířata již obě bez alobalu.
Maso bylo možno okrajovat. Krůta však nebyla tak měkká, jak by jsem si přál a bylo třeba grilovat dál. Ale to bylo v rámci grilování po každém okrajování.

O co byl větší zájem? O krůtu nebo sele?

Když se pozorně podíváte na obrázky, tak uvidíte, že krůta nebyla tak žádána. Selečí maso mizelo obrovským tempem.


Je třeba zdůraznit, že uvedená zkušenost je dílčí poznatek. To, že selečí maso bylo poptávané více, nelze vyhlásit za obecnou pravdu.


Více fotek zde=>>

Komentáře