O co je větší zájem - o krůtu nebo sele (vepřové maso)
Zákazník si objednal grilování selete a zároveň, především pro děti, si přál grilovanou krůtu.
Podmínky, za kterých bylo společně grilováno sele a krůta:
Pokud máte dostatečně široký gril (ten můj je 135 cm), tak na jehlu dáte jak sele (mělo 40 kg) a krůtu, která měla 12 kg.
Bylo to na těsno, ale maso se na jehlu vešlo. Sele muselo být bez hlavy.
Postup souběžného grilování selete a krůty:
Sele jsem griloval, klasicky, bez alobalu. Krůta byla zabalena do alobalu. A začalo společné grilování. Po třech hodinách jsem sundal z krůty alobal
(kůže by nápor tepla nevydržela, zato seleti prospívá) a další hodinu griloval zvířata již obě bez alobalu.
Maso bylo možno okrajovat. Krůta však nebyla tak měkká, jak by jsem si přál a bylo třeba grilovat dál. Ale to bylo v rámci grilování po každém okrajování.
O co byl větší zájem? O krůtu nebo sele?
Když se pozorně podíváte na obrázky, tak uvidíte, že krůta nebyla tak žádána. Selečí maso mizelo obrovským tempem.