Porcování krůty - dělení krůty (O)
Postup porcování krůty
- Křídlo odtáhneme od trupu krůty, nahmatáme ramenní kloub, mírně nařízneme a křídlo oddělíme.
- Oddělíme spodní část křídla, nahmatáme zápěstní kloub až po střední křídlo a přeřízneme jej.
- Střední křídlo oddělíme od horního křídla přeříznutím loketního kloubu
- Stehno nadzvedneme, odtáhneme a rozřízneme kůži mezi stehnem a trupem.
- Následně vedeme řez hluboko až po pánevní kloub, stehno mírným tlakem odtáhneme a oddělíme v kloubu.
- Poté oddělíme horní a spodní stehnou hladkým řezem
- Při vykostění prsou nejdříve nazdvihneme celou kůži a odstraníme kousky tuku.
-
Trub položíme na stranu a nožem ho z obou stran podle linie vazivové tkáně přes žebra překrojíme.
- Krůtu položíme hřbetem dolů, uchopíme špičku prsou a silou je odtáhneme od hřbetu.
- Z odděleních prsou po obou stranách odřízneme ramenní klouby až po začátek krku.
- Opatrně vedeme řez mezi žebry a svalovinou a prsní svaly oddělíme od kostry.
Komentáře