Porcování krůty - dělení krůty (O)

Postup porcování krůty

  1. Křídlo odtáhneme od trupu krůty, nahmatáme ramenní kloub, mírně nařízneme a křídlo oddělíme.
  2. Oddělíme spodní část křídla, nahmatáme zápěstní kloub až po střední křídlo a přeřízneme jej.
  3. Střední křídlo oddělíme od horního křídla přeříznutím loketního kloubu
  4. Stehno nadzvedneme,  odtáhneme a rozřízneme kůži mezi stehnem a trupem.
  5. Následně vedeme řez hluboko až po pánevní kloub, stehno mírným tlakem odtáhneme a oddělíme v kloubu.
  6. Poté oddělíme horní a spodní stehnou hladkým řezem
  7. Při vykostění prsou nejdříve nazdvihneme celou kůži a odstraníme kousky tuku.
  8. Trub položíme na stranu a nožem ho z obou stran podle linie vazivové tkáně přes žebra překrojíme.
  9. Krůtu položíme hřbetem dolů, uchopíme špičku prsou a silou je odtáhneme od hřbetu.
  10. Z odděleních prsou po obou stranách odřízneme ramenní klouby až po začátek krku.
  11. Opatrně vedeme řez mezi žebry a svalovinou a prsní svaly oddělíme od kostry.

Komentáře