Vepřová plec s kostí a kolenem, NESOLENÁ - SYROVÁ, SOLENÁ (T)
Vepřová plec s kostí a kolenem, NESOLENÁ - SYROVÁ, SOLENÁ (T)
Vepřová plec na výběr NESOLENÁ A SOLENÁ, určená na grilování na otočném grilu, hmotnost cca 4-6 kg Více
Výrobce: Toro HlavečníkKód produktu: T-GO- Doprava a platba
Vepřová plec na výběr NESOLENÁ A SOLENÁ, určená na grilování na otočném grilu, hmotnost cca 4-6 kg Více
Výrobce: Toro HlavečníkKód produktu: T-GO- Doprava a platba
Vepřová plec s kostí a kolenem je velmi oblíbeným kusem masa, který má v kulinářství velmi široký záběr.
Pokud jde o grilování, vepřová plec je ideální pro otočný gril, kde se maso pomalu peče a získává tak jedinečnou chuť. Před grilováním je dobré maso naložit.
Grilovaná vepřová plec s kostí a kolenem je skvělou volbou pro rautový stůl, protože nabízí bohatou chuť a šťavnatost a je vhodná pro různé chutě a přednosti hostů. Buďte kreativní při marinování a přípravě, abyste zajistili, že vaše grilovaná vepřová plec bude skvělou pochoutkou pro všechny přítomné na vaší akci.
Pokud ji budete servírovat na rautovém stole, potom ji:
- Po upečení nechte vepřovou plec krátce odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila v masu.
- Následně nakrájejte maso na tenké plátky nebo kousky a servírujte na velkém tácu nebo talíři.
- Doporučuje se přidat k masu různé přílohy, jako jsou například pečené brambory, čerstvá zelenina, saláty, různé dipy a omáčky.
Grilovaná vepřová plec s kostí a kolenem je skvělou volbou pro rautový stůl, protože nabízí bohatou chuť a šťavnatost a je vhodná pro různé chutě a přednosti hostů. Buďte kreativní při marinování a přípravě, abyste zajistili, že vaše grilovaná vepřová plec bude skvělou pochoutkou pro všechny přítomné na vaší akci.
Solení a koření na vepřovou plec určenou ke grilování:
V Gurmánském servisu s.r.o. napichujeme maso pragandou a stačí 2 dny předem, když je situace napjatá a je třeba vepřovou kýtu připravit dříve, stačí i den předem. Sůl má tu schopnost, že sama prolíná do struktury masa.
- Plec vepřovou je třeba napíchat 2-3 dny předem před samotným grilováním.
- Pro nálev na napíchání můžete použít 1 l vody, 1 l oleje, 1 lžíci pepře, 1 lžíci mletého kmínu, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku červené pálivé papriky a 1 vrchovatou lžíci soli (na 1kg masa cca 2g soli).
- Můžete také použít různé druhy koření, jako je grilovací koření, hovězí vývar (v prášku), sojová omáčka a vegeta1.
Grilování a okrajování vepřovou plec:
- Maso grilujte cca 3 hodiny.
- Maso postupně okrajujte zhruba po 0,5 – 1 cm plátcích.
Potírání vepřové plece během grilování:
- Během grilování potírejte maso marinádou, a to hlavně po každém ořezání masa.