Vepřová kýta s kostí a kolenem, NESOLENÁ - SYROVÁ, SOLENÁ (T)
Vepřová kýta s kostí a kolenem, NESOLENÁ - SYROVÁ, SOLENÁ (T)
Vepřová kýta na výběr NESOLENÁ A SOLENÁ, určená na grilování na otočném grilu, hmotnost cca 9-14 kg Více
Výrobce: Toro HlavečníkKód produktu: T-GO Doprava a platba
Vepřová kýta na výběr NESOLENÁ A SOLENÁ, určená na grilování na otočném grilu, hmotnost cca 9-14 kg Více
Výrobce: Toro HlavečníkKód produktu: T-GO Doprava a platba
Grilování vepřové kýty je skvělý způsob, jak připravit chutné a šťavnaté maso. Zde jsou některé tipy a doporučení:
Solení a koření na vepřovou kýtu určenou ke grilování:
V Gurmánském servisu s.r.o. napichujeme maso pragandou a stačí 2 dny předem, když je situace napjatá a je třeba vepřovou kýtu připravit dříve, stačí i den předem. Sůl má tu schopnost, že sama prolíná do struktury masa.
- Kýtu je třeba napíchat 2-3 dny předem před samotným grilováním.
- Pro nálev na napíchání můžete použít 1 l vody, 1 l oleje, 1 lžíci pepře, 1 lžíci mletého kmínu, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku červené pálivé papriky a 1 vrchovatou lžíci soli (na 1kg masa cca 2g soli).
- Můžete také použít různé druhy koření, jako je grilovací koření, hovězí vývar (v prášku), sojová omáčka a vegeta1.
Grilování a okrajování vepřové kýty:
- Maso grilujte 3-4 hodiny.
- Kýtu necháte mírně opéci do napnutí kůže, pak kůži nařízněte na všech místech do pravidelných kosoúhelníků.
- Maso postupně okrajujte zhruba po 0,5 – 1 cm plátcích.
Spotřeba dřeva při grilování vepřové kýty
- Spotřeba dřeva závisí na typu grilu a délce grilování. Bohužel, nemám konkrétní informace o spotřebě dřeva při grilování vepřové kýty.
Potírání vepřové kýty:
- Během grilování potírejte maso marinádou, a to hlavně po každém ořezání masa.
Množství masa na počet lidí:
- S jednou kýtou uspokojíte malou rodinnou oslavu, ale s pěti klidně i firemní akci či svatbu o 100 lidech.
- Řešeno v samostatném článku.