Sele SYROVÉ nebo SOLENÉ na gril min. cca od 20 kg (T) - Nasolení: Solit
Sele SYROVÉ nebo SOLENÉ na gril min. cca od 20 kg (T) - Nasolení: Solit
Sele solené je připravené na grilování. Sele nesolené je nutno solit vlastními silami. Více
Výrobce: ZD RosiceKód produktu: R-GO-02 Doprava a platba
Sele solené je připravené na grilování. Sele nesolené je nutno solit vlastními silami. Více
Výrobce: ZD RosiceKód produktu: R-GO-02 Doprava a platba
Grilování selete na otočném grilu je skvělý způsob, jak připravit lahodné a šťavnaté maso. Zde jsou některé tipy a doporučení:Sele se griluje na otočném rožni, kde je důležité zajistit pozvolné pravidelné otáčení. Doba grilování selete závisí na jeho váze. Sele o váze 20 – 30 kilogramů se bude grilovat neméně 3 hodiny, zatímco sele o váze 30 – 40 kilogramů pak 3,5 – 4 hodiny. Je důležité sledovat, jak rychle se maso peče, a přizpůsobit dobu grilování podle toho. Při grilování je také důležité maso pravidelně potírat marinádou. Maso selete postupně odřezáváme a konzumujeme podle toho, jak je propečené. Spotřeba dřeva závisí na délce grilování a typu grilu. Použití koření je základním krokem při přípravě selete na grilu. Můžete použít různé grilovací směsi také z naší nabídky, ale pozor, hlavně již koření bez soli. Během grilování je důležité maso pravidelně potírat marinádou, aby zůstalo šťavnaté a chutné. V průměru se jedno kilo selete připraveného na grilování se počítá na 1 osobu. To platí pro hmotnost do 25 osob. U vyšší hmotnosti můžete snížit požadavek na hmotnost selete na osobu na 0,9-0,8.