Sele SYROVÉ nebo SOLENÉ na gril min. cca od 20 kg (T)
Sele SYROVÉ nebo SOLENÉ na gril min. cca od 20 kg (T)
Sele solené je připravené na grilování. Sele nesolené je nutno solit vlastními silami. Více
Výrobce: ZD RosiceKód produktu: R-GO Doprava a platba
Sele solené je připravené na grilování. Sele nesolené je nutno solit vlastními silami. Více
Výrobce: ZD RosiceKód produktu: R-GO Doprava a platba
Grilování selete na otočném grilu je skvělý způsob, jak připravit lahodné a šťavnaté maso. Zde jsou některé tipy a doporučení:Sele se griluje na otočném rožni, kde je důležité zajistit pozvolné pravidelné otáčení. Doba grilování selete závisí na jeho váze. Sele o váze 20 – 30 kilogramů se bude grilovat neméně 3 hodiny, zatímco sele o váze 30 – 40 kilogramů pak 3,5 – 4 hodiny. Je důležité sledovat, jak rychle se maso peče, a přizpůsobit dobu grilování podle toho. Při grilování je také důležité maso pravidelně potírat marinádou. Maso selete postupně odřezáváme a konzumujeme podle toho, jak je propečené. Spotřeba dřeva závisí na délce grilování a typu grilu. Použití koření je základním krokem při přípravě selete na grilu. Můžete použít různé grilovací směsi také z naší nabídky, ale pozor, hlavně již koření bez soli. Během grilování je důležité maso pravidelně potírat marinádou, aby zůstalo šťavnaté a chutné. V průměru se jedno kilo selete připraveného na grilování se počítá na 1 osobu. To platí pro hmotnost do 25 osob. U vyšší hmotnosti můžete snížit požadavek na hmotnost selete na osobu na 0,9-0,8.