Hovězí pupek (Flank steak), suché zrání,)
Hovězí pupek (Flank steak), suché zrání,)
Hovězí pupek je část pupku, který se nachází podél žeber, má hrubou strukturu vláken a je chuťově výrazný. Více
Výrobce: ZD RosiceKód produktu: P00037 Doprava a platba
Hovězí pupek je část pupku, který se nachází podél žeber, má hrubou strukturu vláken a je chuťově výrazný. Více
Výrobce: ZD RosiceKód produktu: P00037 Doprava a platba
Část pupku, který se nachází podél žeber, má hrubou strukturu vláken a je chuťově výrazný.
Hovězí pupek, známý také jako flank steak, je část masa, která je ideální pro dlouhé vaření při nízké teplotě. Správně upravený hovězí pupek může být neuvěřitelně měkký a šťavnatý. V kulinářském světě je hovězí pupek vysoce ceněn pro svou hlubokou a bohatou chuť, a to zejména po dlouhém dušení nebo pomalém grilování1.
Hovězí maso je podrobeno suchému zrání po dobu 3 týdny. Uvádí se, že suché zrání je lepší než maso, které prošlo zráním mokrým. Suché zrání přináší to, že chuť a vůně v mase zůstává, steak je pak chuťově koncentrovanější s bohatší chutí.