Označování masa - VEPŘOVÉ MASO
Jak se vyznat v označení vepřového masa
%SLOUPEC-START%
Prasata - označit se musí tyto druhy prasat
Prase (včetně druhů prase divoké (Sus scrofa), prase bradavičnaté (Phacochoerus aethiopicus), štětkoun (Potamochoerus porcus), černé lesní prase, babirusa (Babyrousa babyrussa), pekari (Dicotyles tajacu)
Jaké maso se musí označit - výběr pravidel, podrobně o označování masa viz =>>
- povinně se původem označuje maso, tj. příčně pruhovaná kosterní svalovina.
- povinné označování původu masa se vztahuje pouze na nezpracované čerstvé maso, tj. chlazené nebo mražené
- u našeho prodej masa s dovozem na adresu pracujeme s masem výhradně čerstvé chlazené
- maso může být v půlkách, čtvrtích, dělené na části, plátkované, vykostěné, rozsekané, krájené, mleté, rozmražené apod.
- námi dodávané maso je zpravidla dělené na části v různých úpravách
Nabízení masa - způsob
- maso dodáváme balené především v ochranné atmosféře
- s takto baleným masem se dobře manipuluje, skladuje a má delší dobu, po kterou se udrží čerstvé
Povinné údaje
U vepřového masa je povinnost uvádět zemi chovu/výkrmu a země porážky
Formát informací o původu
Dělené maso:
- Země chodu/výkrmu - název země nebo zemí
- Název země porážky
Ořez a mleté maso:
Možnosti označení jsou:
- „Původ: EU“
- „Chov a porážka v: EU“
- „Chov a porážka v: mimo EU“
- „Chov v: mimo EU“ a „porážka v: EU“
- „Chov a porážka v: EU a mimo EU“
U námi dodávaného masa se s uvedenými variantami nesetkáte.
Zdroje - odkazy: