Ohřev pokrmů v mikrovlnce
Jak ohřát mražená jídla v mikrovlnce?
Jak to při ohřevu v mikrovlnné troubě funguje =>> ?
Postup ohřívání jídel v nabídce tohoto web je uveden na etiketách. V závislosti na druhu jídla, příloze a podobně se liší. ČTĚTE ETIKETY!
Postup ohřevu mraženého jídla v mikrovlnné troubě
- Propíchnout vrchní folii mističky (to aby měla pára vznikající zahříváním v mikrovlnce kam utéci)
- U většiny příloh je nutné ji vyjmout z misky - oddělit přílohu.
- Během ohřevu obsah promíchat, nejméně jedenkrát, ale lépe 2 x i více.
- Doba ohřevu je cca poloviční, jestliže jídlo necháte předem rozmrazit v ledničce při cca 4 O Celsia
Jak to udělat, aby jídlo chutnalo jako právě uvařené
Hlavní zásady ohřevu jídel | Mikrovlnná trouba - mražené jídlo do mikrovlnky | Hlavní je při ohřevu v mikrovlnce dodržet: - dodržet předepsanou dobu ohřevu, což je zvláště důležité u jídel, která obsahují malé množství vody (knedlíky houskové a kynuté, buchtičky, smažené řízky, mletá masa a další). Překročení o cca 2-3 minuty ohrožuje konzumovatelnost jídel.
- delší doba ohřevu některých druhů jídel (bramborová kaše), je proto, aby došlo k odpaření přebytečné vody
- také omáčky je nutné ohřívat déle, aby se plně rozpustily krystalky vody, omáčka musí probublat
|
| |
Ohřívání jídel podle druhu potravin | Mikrovlnná trouba - ohřev jídel podle druhu | Knedlíky (houskové, bramborové, kynuté...) dejte do mikrovlnného sáčku, pečlivě uzavřete a ohřejte v mikrovlnné troubě. | Těstoviny Těstovinu vložte do nádoby, igelitového sáčku. Přidejte 1-2 velké lžíce vody (na 1 porci) a dejte do mikrovlnky. Pozor, neuzavírat neprodyšně, je zde riziko, že vzniklá pára se bude chtít dostat ven a sáček praskne. A ohřívaní na střední výkon cca 35 minut.
| Rýže vařená nebo dušená Rýži vložte do nádoby, igelitového sáčku. Přidejte 1-2 velké lžíce vody (na 1 porci) a dejte do mikrovlnky. Pozor, neuzavírat neprodyšně, je zde riziko, že vzniklá pára se bude chtít dostat ven a sáček praskne. A ohřívaní na střední výkon cca 3-5 minut. Zkušenosti: Čas ohřívání je uváděn různě. Doporučení, že 1-2 minuty bylo v mém případě je málo. | Luštěniny
| Bramborová kaše vyžaduje delší dobu ohřevu (cca 6 - 7 minut), aby došlo k odpaření přebytečné vody.
| Omáčky Omáčky je nutné ohřívat tak dlouho, dokud nedojde k úplnému rozpuštění krystalů. Omáčka musí „probublat“. | Smažená masa - řízek - karbanátek Smažená jídla - smažené řízky a mletá
masa atd. vyžadují, abyste dodrželi předepsanou dobu ohřevu. Delší doba ohřevu může vést k vysušení. Tedy nepřekročit
limit cca 2 - 3 minuty, neboť by mohlo dojít ke znehodnocení
těchto pokrmů. Zkušenosti: Praktické doporučení z internetu, je že nastavíte její výkon na nízkou hodnotu nebo i na program rozmrazování. Za cenu delšího času pro ohřev jídla získáte to, že řízek neztvrdne, což se děje při ohřevu na nejvyšší výkon. A přes ohřívané, smažené maso dejte poklop, papír, prostě jej zakryjte. zakryté. | Zapečená jídla | Omáčka s masem Sundáte folii z misky a ohříváte. Můžete tak sledovat, jak omáčka probublává a hlavně ji míchat. | Pečené kuře | Těstoviny s omáčkou
| Pizza
|
|
| |
| | |
Uvádí se, že ohřev jídla lze uskutečnit za použití rýžovaru. Přístroj na vaření rýže (a dalších obilovin), je zde použitelný. Ohřívá za použití páry, čímž nedojde k připálení jídla. A slouží také k tomu, že ohřáté jídlo uchová po delší dobu.
Odkazy na články o ohřevu jídel najdete na straně=>>
Přidejte své zkušenosti:
Komentáře