Ohřev pokrmů v mikrovlnce

Jak ohřát mražená jídla v mikrovlnce?

Jak to při ohřevu v mikrovlnné troubě funguje =>> ?

Postup ohřívání jídel v nabídce tohoto web je uveden na etiketách. V závislosti na druhu jídla, příloze a podobně se liší. ČTĚTE ETIKETY!


Postup ohřevu mraženého jídla v mikrovlnné troubě

  1. Propíchnout vrchní folii mističky (to aby měla pára vznikající zahříváním v mikrovlnce kam utéci)
  2. U většiny příloh je nutné ji vyjmout z misky - oddělit přílohu.
  3. Během ohřevu obsah promíchat, nejméně jedenkrát, ale lépe 2 x i více.
  4. Doba ohřevu je cca poloviční, jestliže jídlo necháte předem rozmrazit v ledničce při cca 4 O Celsia


Jak to udělat, aby jídlo chutnalo jako právě uvařené

Hlavní zásady ohřevu jídel

 Mikrovlnná trouba - mražené jídlo do mikrovlnky

Hlavní je při ohřevu v mikrovlnce dodržet:

  • dodržet předepsanou dobu ohřevu, což je zvláště důležité u jídel, která obsahují malé množství vody (knedlíky houskové a kynuté, buchtičky, smažené řízky, mletá masa a další). Překročení o cca 2-3 minuty ohrožuje konzumovatelnost jídel.
  • delší doba  ohřevu některých druhů jídel (bramborová kaše), je proto, aby došlo k odpaření přebytečné vody
  • také omáčky je nutné ohřívat déle, aby se plně rozpustily krystalky vody, omáčka musí probublat


Ohřívání jídel podle druhu potravin

 Mikrovlnná trouba - ohřev jídel podle druhu

Knedlíky (houskové, bramborové, kynuté...)

dejte do mikrovlnného sáčku, pečlivě uzavřete a ohřejte v mikrovlnné troubě.

Těstoviny

Těstovinu vložte do nádoby, igelitového sáčku. Přidejte 1-2 velké lžíce vody (na 1 porci) a dejte do mikrovlnky. Pozor, neuzavírat neprodyšně, je zde riziko, že vzniklá pára se bude chtít dostat ven a sáček praskne. A ohřívaní na střední výkon cca 35 minut.

Rýže vařená nebo dušená

Rýži vložte do nádoby, igelitového sáčku. Přidejte 1-2 velké lžíce vody (na 1 porci) a dejte do mikrovlnky. Pozor, neuzavírat neprodyšně, je zde riziko, že vzniklá pára se bude chtít dostat ven a sáček praskne. A ohřívaní na střední výkon cca 3-5 minut.

Zkušenosti:

Čas ohřívání je uváděn různě. Doporučení, že 1-2 minuty bylo v mém případě je málo.

Luštěniny


Bramborová kaše

vyžaduje delší dobu ohřevu (cca 6 - 7 minut), aby došlo k odpaření přebytečné vody.   

Omáčky

Omáčky je nutné ohřívat tak dlouho, dokud nedojde k úplnému rozpuštění krystalů. Omáčka musí „probublat“.  

Smažená masa - řízek - karbanátek

Smažená jídla  - smažené řízky a mletá masa atd. vyžadují, abyste dodrželi předepsanou dobu ohřevu. Delší doba ohřevu může vést k vysušení. Tedy nepřekročit limit cca 2 - 3 minuty, neboť by mohlo dojít ke znehodnocení těchto pokrmů.

Zkušenosti:

Praktické doporučení z internetu, je že nastavíte její výkon na nízkou hodnotu nebo i na program rozmrazování. Za cenu delšího času pro ohřev jídla získáte to, že řízek neztvrdne, což se děje při ohřevu na nejvyšší výkon. A přes ohřívané, smažené maso dejte poklop, papír, prostě jej zakryjte. zakryté. 

Zapečená jídla

Omáčka s masem

Sundáte folii z misky a ohříváte.  Můžete tak sledovat, jak omáčka probublává a hlavně ji míchat.

Pečené kuře
Těstoviny s omáčkou
Pizza

Uvádí se, že ohřev jídla lze uskutečnit za použití rýžovaru. Přístroj na vaření rýže (a dalších obilovin), je zde použitelný. Ohřívá za použití páry, čímž nedojde k připálení jídla. A slouží také k tomu, že ohřáté jídlo uchová po delší dobu.

Odkazy na články o ohřevu jídel najdete na straně=>>


Přidejte své zkušenosti:

Komentáře