Množství jídla a pití na raut?

STUDENÁ KUCHYNĚ
NÁPOJE
Uvedené "normy" nejsou dogma, jsou doporučením. Jejich poměr není nutně dodržet. Hlavní je přání hostitele.

Vytvořte sestavy pokrmů - varianty, které je možné nabízet zadavateli rautu. Mohou být různě "náročné" od jednoduchých po složitých  a v různých cenových variantách. Může být i varianta bezmasá.

A další zásady pro sortiment občerstvení na rautu.
   celkem ks 
 30 hostů (10 druhů x 5 ks na hosta x 30 hostů) 50 ks 5x30 hostů =150 ks 5 ks na hosta
 50 hostů (10 druhů x 5 ks x 50 hostů) 250 ks 5x50 hostů = 250 ks 5 ks na hosta

Sortiment pokrmů - měl by odpovídat zásadám moderní výživy
Teplé pokrmy


Zdroj informací: Učebnice od autora Gustava Salače, schválená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, také Ministerstvem hospodářských, v oboru případech jako učebnice pro střední školy a střední odborná učiliště.

Obvyklá množství - porce

Množství - hmotnost řeznicko-uzenářského sortimentu je nutné volit podle doby trvání hostiny. 

    • do 2 hodin - cca 300 g uzenářských výrobků, 80 g sýrů, 100 g zeleniny, 1/4 vajíčka, pečivo 2 porce
    • do 2 - 5 hodin - cca 500 g uzenářských výrobků, 150g sýrů, 150 g zeleniny, 1/2 vajíčka, pečivo 3 porce
    • do 10 hodin - cca 700 g uzenářských výrobků,  200 g sýrů, 200 g zeleniny, 1 vajíčko, pečivo 4 porce