Proč před grilováním nařezat kůži selete

    • nařezání kůže umožňuje kůži dobře ze selete sundat (nenařezaná kůže se těžko sundává)
    • kůže na seleti je vhodné nařezat na čtverce o velikost cca 10x10 cm
    • kůže selete brání vysušení masa
    • po propečení masa s kůží (cca 40 kg sele se griluje 3-3,5 hodiny) je třeba ji sundat a maso se může dále péci (pod kůží může být maso sice pečené, ale nebude mít "kůrčičku"
    •  
    • ukázka ukazuje nařezání na boku selete, nařezat kůži je nutné po celém seleti

Mám dobrou zkušenost s tím, že kůži nařežu krátce po zahájení grilování selete. Kůže je pod vlivem působení tepla, napnutá a lépe se nařezává.

Dobré rady k pořízení selete na gril a jeho grilování

Není něco jasné: +420725306191, pište

Komentáře