Vepřová krkovice bez kosti, minim. nákup 1 ks (T)

Vepřová krkovice bez kosti
Schéma částí selete - prasetePůvod masa, chovu, porážkyProdukt lze využít - receptury
Krkovice je libové maso prorostlé tukem (horní část krku). Krkovička - krkovice je vhodná k dušení, uzení, smažení i pečení. Pečením ztrácí na váze, protože se vypéká tuk, sádlo.
Trvanlivost:4 dní při dodržení teploty 1-5 Celsia
Objem:cca 3 - 4 kg
Balení:vakuované
Měrná jednotka:kg
DPH:12%
VariantaKódDostupnostCena s DPH
T-V-02do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
193,00 Kč
T-V-01do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
138,00 Kč

Možnost přikoupení:

+ 12.00 Kč
počet kg:
odběrné místo:

Odběrná místa


Vepřová krkoviceKrkovice je umístěna za hlavou selete

se nachází na hřbetní části mezi hlavou a pečeni (karé). Blíže k hlavě je tučnější, prorostlá tukem, blíže k pečeni. Při nákupu krkovice vcelku získáte jak libové maso, tak maso i když libové maso, tak prorostlé tukem (horní část krku).  Krkovička - krkovice je vhodná k dušení, uzení, smažení i pečení. Pečením ztrácí na váze, protože se vypéká tuk, sádlo.

Přednosti krkovice - na co se hodí:

je ideální na gril, protože je pravidelně, proporcionálně a jemně prorostlé tukem, tak při grilování nevyschne, tuk se zároveň vypeče
použití je na více způsobů, opékat ji můžete v celku nebo v plátcích, na pánvi, na grilu, v troubě
její cena je velmi příznivá

Kde krkovici koupit

měl by jím být dodavatel, který je z České republiky, zvířata jsou krmena co nejpřírodněji, maso neplní vodou, aby bylo těžší, je poraženo v českých jatkách

Doporučení pro přípravu v kuchyni

  • lepší je krkovici vykostit, kost se na nic nehodí
  • lépe je kupovat krkovici v celku
  • plátky krájejte na plátky silné 2-3 cm a naklepávejte je rukou, je škoda je rozklepat
  • při nakládání není třeba potírat olejem, krkovice je dost tučná a tuk vytékající z masa může vést k hoření žhavých uhlíků tak, že se maso bude opalovat

Krkovice v celku

Zabalte krkovici do alobalu a pečte ji na grilu nebo v popelu. Doba pečení je daná velikostí krkovice a žárem. Zkušenost je ta, že 2,5 kg krkovice se tepelně zpracuje za 75 minut.

Krkovice na jehle

Ochucenou krkovici ochuťte marinádou. Jako plátek nebo kostku napíchněte na jehlu a grilute.

Pečeně

Dochuťte si krkovici tak, že do ní uděláte otvor, dejte do ní ostřejší klobásu a pečte. Klobása maso skvěle ochutí.

Segedín - Moravský vrabec

Krkovice se skvěle hodí na přípravu segedínského guláše nebo moravského vrabce, Podle zájmu zvolte libovější nebo tučnější.

Řízek

I klasický řízek je výborný z krkovice. Smažení by mělo být zvolna a na hodně tuku.