Vepřová krkovice bez kosti, minim. nákup 1 ks (T)
Krkovice je libové maso prorostlé tukem (horní část krku). Krkovička - krkovice je vhodná k dušení, uzení, smažení i pečení. Pečením ztrácí na váze, protože se vypéká tuk, sádlo.
Trvanlivost: | 4 dní při dodržení teploty 1-5 Celsia |
---|---|
Objem: | cca 3 - 4 kg |
Balení: | vakuované |
Měrná jednotka: | kg |
DPH: | 12% |
Odběrná místa
Vepřová krkovice
se nachází na hřbetní části mezi hlavou a pečeni (karé). Blíže k hlavě je tučnější, prorostlá tukem, blíže k pečeni. Při nákupu krkovice vcelku získáte jak libové maso, tak maso i když libové maso, tak prorostlé tukem (horní část krku). Krkovička - krkovice je vhodná k dušení, uzení, smažení i pečení. Pečením ztrácí na váze, protože se vypéká tuk, sádlo.
Přednosti krkovice - na co se hodí:
je ideální na gril, protože je pravidelně, proporcionálně a jemně prorostlé tukem, tak při grilování nevyschne, tuk se zároveň vypeče
použití je na více způsobů, opékat ji můžete v celku nebo v plátcích, na pánvi, na grilu, v troubě
její cena je velmi příznivá
Kde krkovici koupit
měl by jím být dodavatel, který je z České republiky, zvířata jsou krmena co nejpřírodněji, maso neplní vodou, aby bylo těžší, je poraženo v českých jatkách
Doporučení pro přípravu v kuchyni
- lepší je krkovici vykostit, kost se na nic nehodí
- lépe je kupovat krkovici v celku
- plátky krájejte na plátky silné 2-3 cm a naklepávejte je rukou, je škoda je rozklepat
- při nakládání není třeba potírat olejem, krkovice je dost tučná a tuk vytékající z masa může vést k hoření žhavých uhlíků tak, že se maso bude opalovat
Krkovice v celku
Zabalte krkovici do alobalu a pečte ji na grilu nebo v popelu. Doba pečení je daná velikostí krkovice a žárem. Zkušenost je ta, že 2,5 kg krkovice se tepelně zpracuje za 75 minut.
Krkovice na jehle
Ochucenou krkovici ochuťte marinádou. Jako plátek nebo kostku napíchněte na jehlu a grilute.
Pečeně
Dochuťte si krkovici tak, že do ní uděláte otvor, dejte do ní ostřejší klobásu a pečte. Klobása maso skvěle ochutí.
Segedín - Moravský vrabec
Krkovice se skvěle hodí na přípravu segedínského guláše nebo moravského vrabce, Podle zájmu zvolte libovější nebo tučnější.
Řízek
I klasický řízek je výborný z krkovice. Smažení by mělo být zvolna a na hodně tuku.