Hovězí svíčková, hmotnost celé svíčkové cca 2,5 kg (T)

Svíčková hovězí.
Hovězí maso, dělení na částiDělení hovězí
Svíčková ("Tenderloin") je pruh svaloviny pod páteří (roštěncem). Posuzuje se jako nejlahodnější, čemuž odpovídá i cena. Tím, že je svíčková vystavena malé námaze, je maso ze svíčkové křehké, jemné, libové a vláknité. Ze špičky se připravuje výborný tatarský biftek.
Trvanlivost:4 dny při dodržení teploty 1-5 Celsia
Objem:cca 2,5 kg
Balení:vakuované
Měrná jednotka:kg
Dostupnost:do 5 dnů; dotázat se na bližší termín
DPH:12%
Vaše cena s DPH:904,00 Kč / kg
počet kg:
odběrné místo:

Odběrná místa

Svíčková ("Tenderloin") je pruh svaloviny pod páteří (roštěncem). Posuzuje se jako nejlahodnější, čemuž odpovídá i cena. Tím, že je svíčková vystavena malé námaze, je maso ze svíčkové křehké, jemné, libové a vláknité. Ze špičky se připravuje výborný tatarský biftek.

Hovězí svíčková je nejkvalitnější kus masa. A také nejdražší. Má málo tuku a je křehká.

Tak jako veškeré hovězí maso je i hovězí svíčková zdrojem plnohodnotných bílkovin. Mimo nasycených a polynenasycených masných kyselin obsahuje i velké množství mononenasycených masných kyselin, které prospívají našemu zdraví. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Za všimnutí stojí to, že je významným zdrojem železa, které je lépe využitelné než železo pocházející z rostlinných zdrojů. Tím  jeho konzumace má vliv na správnou funkci krvetvorby a nervového systému. Železo ovlivňuje výkonnost, imunitu a termoregulaci. 

Vitamín D společně s vápníkem hrají velmi důležitou úlohu při tvorbě pevné kostry, struktury zubů, nehtů nebo vlasů. Vitamín A je nutný pro růst, příznivý stav kůže, podporu hojení ran, zrak nebo obranyschopnost organismu. Pozor, nadměrná konzumace má negativní vliv na kardiovaskulární systém a je dávána do souvislosti se vznikem rakoviny tlustého střeva. Bílkoviny jsou potřebné pro stavbu, obnovu a funkčnost buněk, tkání a orgánů těla.