Hovězí svíčková (Fillet mignon), mokré zrání, vcelku

Hovězí svíčková (Fillet mignon), Na výběr bk. i sk.,  mokré i suché zrá., vcelku i porcované, svíčková palec,
Hovězí svíčková (Fillet mignon) - mokré zrání, vcelku nebo porcované. Velmi libový sval uložený podél bederní části páteře. Protože je poměrně málo namáhán, tak se vyznačuje jemnými vlákny a maso je velmi křehké.





Trvanlivost:10 dní skladujte při teplotě od 0-do 5 stupňů Celsia
Objem:z kusu o váze 350 kg je k dispozici cca 3-4 kg svíčkové
Balení:vakuované
Měrná jednotka:kg
DPH:15%
VariantaKódDostupnostCena s DPH
08520do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
1 097,00 Kč
08240do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
1 076,00 Kč
08310do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
1 132,00 Kč
07470do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
890,00 Kč
08970do 3 dnů;
dotázat se na bližší termín
715,00 Kč
počet kg:
odběrné místo:

Odběrná místa

Hovězí svíčková neboli filet je vnitřní bederní sval ležící pod roštěncem. Díky svému umístění je vystaven minimální námaze, proto jeho křehké, jemně vláknité a libové maso patří k nejlepším a pochopitelně také nejdražším částem hovězího masa. Obsahujte pouhých 3–4,5 % tuku. Absence tuku znamená nepříliš výraznou chuť. Hodí se na rychlou přípravu pokrmů – bifteků, steaků. Kvality svíčkové-filetu (křehkost a jemnost) se naopak plně rozvinou v jeho syrové formě - např. pro přípravu carpaccia nebo tatarského bifteku. Protože je poměrně málo namáhán, tak se vyznačuje jemnými vlákny a maso je velmi křehké.

V případě, že hodnota nákupu není v požadované výši, je možno si dokoupit i jiné druhy masa, uzenin, které použijete na jiný účel než na grilování.