Chcete ugrilovat sele, vepřovou kýtu, krůtu nebo krocana

Termíny, místacenu Vám spočítáme na základě vaší poptávky.

Podrobnější informace

Volejte 725 306 191

Hovězí vysoký roštěnec bez kosti, váha cca 2-3 kg, min. 1 kg (T)

Hovězí vysoký roštěnec bez kosti, váha cca 2-3 kg, min. 1 kg (T)
Hovězí vysoký roštěnec bez kosti, váha cca 2-3 kg, min. 1 kg (T)Hovězí vysoký roštěnec bez kosti, váha cca 2-3 kg, min. 1 kg (T)Hovězí vysoký roštěnec bez kosti, váha cca 2-3 kg, min. 1 kg (T)
Vysoký roštěnec vhodný pro minutky. Po vyzvrátí.
Trvanlivost:7 dní při dodržení teploty 1-5 Celsia
Objem:cca 2-3 kg
Balení:vakuované
Měrná jednotka:kg
Dostupnost:do 5 dnů; dotázat se na bližší termín
DPH:15%
Vaše cena s DPH:203,00 Kč / kg
počet kg:
odběrné místo:

Odběrná místa

Roštěnec je část masa z hovězího hřbetu. 
Člení se na VYSOKÝ ROŠTĚNEC A NÍZKÝ ROŠTĚNEC. Maso z roštěnce je velmi šťavnaté a výrazné chuti, přiměřeně mramorované, prorostlé tukem. U VYSOKÉHO ROŠTĚNCE najdeme maso o něco tužší a hrubšími vlákny. Maso z roštěnce pečeme nebo dusíme vcelku nebo porcované. Používá se k přípravě minutek. Je však nutné, aby maso z bylo kvalitního chovu a dostatečně vyzrálé. 
Vysoký roštěnec váží cca 2-3 kg. 

Ještě přidám charakteristiku VYSOKÉHO ROŠTĚNCE z www.milujihovezi.cz

"Vysoký roštěnec bez kosti je kulinár­ně zajímavou částí hřbetu mezi pod­plečím a roštěnou. U nás jde zatím o značně nedoceněnou část.
A při­tom když roštěnec pochází z pěkného kusu býka, volka či jalovice masného plemene (silně mramorovaný s jem­ným lojovým krytím z vnější strany), připravíme z něj opravdovou stea­kovou delikatesu (ribeye, entrecôte). V případě masa z libových kusů se používá na steaky pouze jeho středová část. Krajové maso, které se prolíná do roštěnce od krku, se pro svou vazivovost odkrajuje a používá se na dušení. Steaky z vy­sokého roštěnce se připravují také s kostí, což zajišťuje vyšší šťavnatost a silnější aroma masa. Vysoký roš­těnec bez kosti se ale využívá i jako maso na pečení, vaření nebo dušení – i zde oceníte jeho excelentní chuť a křehkost."Členění hovězí