ZÁS - HOVĚZÍ - TELECÍ - SKOPOVÉ MASO

Původ masa - chov a porážka v České republice 

objednat telefonicky +420 725 306 191

Výsekové maso, tedy maso pro určené pro běžný prodej také obyvatelům je bouráno na základní celky. Maso zde v prodeji je očištěné tak, aby se dalo dobře použít pro kuchyňskou přípravu jídel.

Hovězí maso je maso ze skotu, tzn. jalovic, krav, volků a býků. Hovězí maso je zdravé. Je v něm velké množství bílkovin a minerálů. Přispívá k přirozené rovnováze ve výživě a tím je spadá do zdravého stravování.

Hovězí maso je rozdělováno na přední a zadní. Není to totožné s přední a zadní částí zvířete). Přední maso se vyznačuje tím, že to jsou hlavně menšími svaly, které hojně obsahují vazivo a jsou tučnější. Zadní maso je tvořeno většími libovějšími svaly.


Vyberte podkategorii:

Hovězí maso - přední a zadní

NázevMnož.Min/MaxMJCena/KsCena celkemObr.
Hovězí kližka (T)3/-kg217.00 Kč0.00 Kč

Objem: nejmenší množství 3 kg;
Balení: vakuované
Hovězí kližka je z nohy zvířete, "předloktí". Jak přední, tak zadní kližka jako maso obsahuje hodně vaziva. Z tohoto důvodu se hodí pro přípravu guláše.
Hovězí přední s kostí býk, a podplečí min. 35 kg (T)5/-kg137.00 Kč0.00 Kč

Objem: nejméně 5 kg
Balení: volně loženo
Podplečí ("Chuck Roll Eye"). Paradoxem je to, že je to část masa, která se nachází nad plecí. Podplečí se označuje též jako péro. Je to přední část hovězího hřbetu za krkem a navazuje na vysoký roštěnec. Připomíná (strukturou i vzhledem) vysoký roštěnec.
Hovězí přední bez kosti - KRK (T), min. 1 kg3/-kg253.00 Kč0.00 Kč

Objem: min. 1 kg
Balení: vakuově zabaleno
Maso z krku je vhodné na guláš, je to alternativa za maso z kližky, kterou někteří lidé na výrobu guláše nechtějí použit. Je to maso kus masa s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou. Používá se také jako mleté maso, pro výrobu klobás.
Hovězí kližka OSSOBUCO (T)1/-kg150.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 400 g
Balení: vakuované
Ossobuco je kližka, jde speciální řez kližky i s morkovou kostí. Kost dává výraznou hovězí chuť. Považováno za pochoutku.
Hovězí pupek - steak nízký, váha cca 0,5 kg kus, minim. nákup 1 kg (T)1/-kg306.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 0,5 kg kus
Balení: vakuované
Pupek je plátek masa, které je výjimečně chutné. Je umístěno ve spodní částí břišních svalů. Vhodné na vaření a dušení, z vyzrálých kusů je možno připravit skvělé steaky.
Hovězí pupek - vysoký, minim. nákup 1 kg (T)1/-kg314.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 0,5 kg kus
Balení: vakuované
Pupek je plátek masa, které je výjimečně chutné. Je umístěno ve spodní částí břišních svalů. Vhodné na vaření a dušení, z vyzrálých kusů je možno připravit skvělé steaky.
Hovězí roštěná bez kosti/nízký roštěnec, váha cca 4,5-6 kg, min. 2 kg (T)2/-kg381.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 4,5-6 kg
Balení: vakuované
Nízký roštěnec vhodný pro minutky. Po vyzvrátí.
Hovězí vysoký roštěnec bk., váha cca 2-3 kg, min. 2 kg (T)2/-kg283.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 2-3 kg
Balení: vakuované
Vysoký roštěnec vhodný pro minutky. Po vyzvrátí.
Hovězí svíčková, hmotnost celé svíčkové cca 2,5 kg (T)2.5/-kg882.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 2,5 kg
Balení: vakuované
Svíčková ("Tenderloin") je pruh svaloviny pod páteří (roštěncem). Posuzuje se jako nejlahodnější, čemuž odpovídá i cena. Tím, že je svíčková vystavena malé námaze, je maso ze svíčkové křehké, jemné, libové a vláknité. Ze špičky se připravuje výborný tatarský biftek.
Hovězí veverka (T)1/-kg265.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované
Veverka, tato část masa je umístěna pod páteří zvířete, před svíčkovou. Veverka má dlouhá a velmi hrubá vlákna. Je to sval, který namáhaný. To má vliv na to, že steak z veverky nebude sice příliš křehký, ale má však výraznou chuť. Tak jako všechny svaly, které jsou namáhané. Obvykle se krájí na poloviny po délce. což napomáhá lepší přípravě.
Hovězí kýta s kostí (T)1/-kg209.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované
Hovězí kýta s kostí obsahuje řadu dalších mas vhodných pro grilování, avšak musí jít o speciální plemena a masa vyzrálá.
Hovězí výrobní - výřez - minimální objednávka 1 kg (T)1/-kg129.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca minimální objednávka 1 kg
Balení: vakuované
Jde o ty části masa, které jsou výsledkem bourání masa a nemají využití jako celek. Používají se zejména jako mleté maso. Vhodné na hamburgery.
Hovězí zadní - plec bez kosti, váha min. 13 kg (T)1/-kg284.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 13 kg min
Balení: vakuované
Dodává se jako celek, minimální váha 13 kg, Obsahuje velkou plec, pero - loupaná plec, falešná svíčková, také se jí říká židovská svíčková
Hovězí zadní - kýta bez kosti, objednání min. 2 kg, (T)2/-kg299.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca dle objednávky, min. 2 kg
Balení: vakuované
Hovězí maso - mletý polotovar (T)1/-kg148.00 Kč0.00 Kč

Objem: dle objednání, nejméně 1 kg
Balení: vakuované
Hovězí líčka 1/-kg169.00 Kč0.00 Kč

Objem: dle objednání, nejméně 1 kg
Balení: vakuované
Líčka jsou svaly, které jsou jedněmi z nejvíce namáhaných. Jemná svalová vlákna a kologen dodávajíc masa zvláštní, velmi jemnou chuť i křehkost.
Hovězí kosti - morkové (T)3/-kg52.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 3 kg
Balení: volně balené
Morková kost jsou dlouhé hovězí kosti, pro kuchyňskou přípravu rozřezané na krátké části. Tloušťka kostní hmoty je obvykle kolem 1 cm a jejich průměr je kolem 4 – 8 cm. Vnitřek kosti je vyplněn morkem. Morkové kosti jsou významnou surovinou pro přípravu velmi kvalitních vývarů a omáček.
Hovězí kosti - harfa masitá (T)1/-kg75.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované
Kosti harfa pocházejí z páteře, jsou skvělé pro vývary.
Hovězí kosti - harfa (T)1/-kg15.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované
Kosti harfa pocházejí z páteře, jsou skvělé pro vývary.
Hovězí oháňka - kus váha cca 1,5-2 kg, na polévku (T)1/-kg129.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca kus 1,5-2 kg
Balení: vakuované
Používá se do polévek (pro specialisty) nebo při přípravě ragů.
Hovězí žebro s kostí (T)1/-kg121.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované
Vhodné na polévku.
Hovězí žebro GRIL (T)1/-kg142.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované

Skopové maso

NázevMnož.Min/MaxMJCena/KsCena celkemObr.
Jehňata bez hlavy - skopové, s ohledem na změny cen, cena se zpřesňuje (T)10/20kg314.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 10 - 20 kg
Balení: volně loženo
Jehňata mají hmotnost 10 kg do 20 kg, aktuální váha je podle skutečného stavu, možností dodavatele. Hmotnost může být i nižší.

Telecí maso

NázevMnož.Min/MaxMJCena/KsCena celkemObr.
Telecí kýta 35-40 kg, na gril, (T), 35/-kg251.00 Kč0.00 Kč

Objem: 35-40 kg
Telecí kýta na grilování, tepelné ztráty 30 %, kost cca 10 kg.

Vnitřnosti a kosti - hovězí/telecí

NázevMnož.Min/MaxMJCena/KsCena celkemObr.
Hovězí dršťky ztužené - baleno 2 kg, min. nákup 1 kg (T)1/-kg93.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca
Balení: vakuované
Hovězí játra - celé cca 2 kg, (min. nákup 1 ks) (T)2/-kg51.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 2 kg/kus
Balení: vakuované
Hovězí jazyk, ks cca 2,5-,4-0,5 kg, min. 1 ks (T)1/-kg101.00 Kč0.00 Kč

Objem: 2,5 kg za kus
Balení: vakuované
Hovězí jazyk, dopravíme jej na vaši adresu společně s dalším sortimentem od řezníka. Za dobrou cenu.
Hovězí ledvina - kus cca 300-400 g (min. 1 kg) (T)1/-kg15.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 300-400 g
Balení: vakuované
Hovězí slezina, kus cca 0,5 kg, (nákup min. 1 kg) (T)1/-kg15.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca celá 500 g
Balení: vakuované
Hovězí srdce, váha cca 1,2 kg, prodej celý kus (T)1/-kg51.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 1,2 kg
Balení: vakuované
Hovězí tes-tes (býčí žlázy) - kus cca 300 g, (min. nákup 1 kg) (T)1/-kg58.00 Kč0.00 Kč

Objem: cca 300 g
Balení: vakuované
Telecí játra (T) min 1 ks1/-kg280.00 Kč0.00 Kč

Objem: min. 1 ks
Balení: vakuované
Celkem:0.00 Kč

Po výběru odběrného místa je možno vložit zboží do košíku.

Druhy masa, rozdělení, názorné