Vepřová panenka - panenská svíčková, 0,5 kg (T)

Původ masa, chovu, porážky
Vepřová panenka je libové a křehké maso. Je považováno za nejkvalitnější, nejšťavnatější maso z prasete. Používá se především na minutky i pečení.
Trvanlivost:5 dní při dodržení teploty 1-5 Celsia
Objem:cca 0,5 kg_+ ks, nejméně objednání 2 kg
Balení:vakuované
Měrná jednotka:kg
Dostupnost:do 5 dnů; dotázat se na bližší termín
DPH:12%
Vaše cena s DPH:261,00 Kč / kg
počet kg:
odběrné místo:

Odběrná místa

Vepřová panenkaVepřová panenka

Vepřová panenka je libové a křehké maso. Je považováno za nejkvalitnější, velice jemné maso(obdoba hovězí svíčkové) nejšťavnatější maso z prasete. Vepřové maso patří do jídelníčku z důvodu,  že jde o zdroj kvalitních bílkovin. Jsou významným stavebním prvkem pro tělo. Najdete v něm i některé vitaminy (zejména řady B) a minerální látky (např. železo, zinek, draslík, …). Vhodná je přírodní tepelná úprava a naopak nevhodné je smažení na velkém množství tuku.

Použití panenské svíčkové:

  • na pečení a opékání
  • grilování
  • medailonky, řízečky
  • je to minutkové maso
Vepřová panenka, nebo také panenská svíčková, má hodně kvalitních bílkovin, najdete v ní málo tuku a ještě k tomu i některé vitamíny a minerální látky.

Kde vepřovou panenku

měl by jím být dodavatel, který je z České republiky, zvířata jsou krmena co nejpřírodněji, maso neplní vodou, aby bylo těžší, je poraženo v českých jatkách

Doporučení pro přípravu v kuchyni