Hovězí vysoký roštěnec b.k. STAŘENÉ (RIB-EYE steak), Praha, Pardubice, Hradec Králové, Nymburk, Kolín, Kutná Hora (R)
Vysoký roštěnec je jemné, tukem prorostlé šťavnaté maso, pocházející z přední čtvrtě. Vyznačuje se silným mramorováním, jemným lojovým krytím z vnější strany. Praha, Pardubice, Hradec Králové, Nymburk, Kolín, Kutná Hora
Hovězí maso je podrobeno suchému zrání po dobu 3 týdny. Uvádí se, že suché zrání je lepší než maso, které prošlo zráním mokrým. Suché zrání přináší to, že chuť a vůně v mase zůstává, steak je pak chuťově koncentrovanější s bohatší chutí.
Hovězí maso je podrobeno suchému zrání po dobu 3 týdny. Uvádí se, že suché zrání je lepší než maso, které prošlo zráním mokrým. Suché zrání přináší to, že chuť a vůně v mase zůstává, steak je pak chuťově koncentrovanější s bohatší chutí.
Trvanlivost: | 10 dní skladujte při teplotě od 0-do 5 stupňů Celsia |
---|---|
Balení: | vakuované |
Měrná jednotka: | kg |
Dostupnost: | do 3 dnů; dotázat se na bližší termín |
DPH: | 12% |
Odběrná místa
Vysoký roštěnec je poměrně málo namáhaný druh svaloviny nacházející se mezi lopatkami – najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z toho se krájejí roštěnky či připravuje rostbíf). Vysoký roštěnec je hned po svíčkové nejměkčí a nejkřehčí část hovězího. Správný RIB-EYE steak se vyznačuje silným mramorováním s jemným lojovým krytím z vnější strany.