Browin Demižon 34L v plastovém koši

Skleněné demižony s úzkým otvorem pro kvašení vína, piva, medoviny a tinktury. Plastové odnímatelné pouzdro umožňuje důkladné umytí demižonu a zároveň plní funkci ochrany skla před rozbitím.

Zátky vhodné k tomuto demižonu (nejsou součástí balení):
- Pryžová zátka 43 mm
- Pryžová zátka s uzávěrem 43 mm
- Korková zátka 45 x 37 mm
- Korková zátka s otvorem 8 mm
- Pryžová zátka s uzávěrem 57 mm

Charakteristika:
Sklo, ze kterého jsou demižony vyrobeny, je sodíkové sklo, které má všechna schválení pro styk s potravinami. Demižon je zelený.

Použití:
Demižony nesmí být umývány ve vroucí vodě a vystaveny rychlým tepelným změnám (přechod ze studeného do teplého prostředí), příliš vysoká teplota by mohla poškodit sklo. Doporučuje se mytí ve vlažné vodě s přídavkem dezinfekčních prostředků, např. disiřičitanu draselného.
Výhodou skleněných demižonů je jejich vysoká těsnost a schopnost „sledovat" fermentační proces. Z praktického hlediska se doporučuje provést první kvašení v buničině ve fermentační nádobě a poté - po prvním spojení a lisování ovoce - provést další kvašení ve skleněném demižonu.

UPOZORNĚNÍ:
Vzhledem k vysokému namáhání vznikajícímu při turbulentním kvašení se doporučuje během této doby demižon uzavřít vzduchotěsnější bavlněnou vložkou, která zabrání jakémukoli rozbití skla.
Dostupnost:dotázat se na bližší termín
DPH:12%
Vaše cena s DPH:930,00
počet :
Výrobce: Browin
Objem: 34.00 l
Výška: 56.50 cm
Šířka: 46.00 cm
Délka: 49.50 cm

Skleněné demižony s úzkým otvorem pro kvašení vína, piva, medoviny a tinktury. Plastové odnímatelné pouzdro umožňuje důkladné umytí demižonu a zároveň plní funkci ochrany skla před rozbitím.

Zátky vhodné k tomuto demižonu (nejsou součástí balení):
- Pryžová zátka 43 mm
- Pryžová zátka s uzávěrem 43 mm
- Korková zátka 45 x 37 mm
- Korková zátka s otvorem 8 mm
- Pryžová zátka s uzávěrem 57 mm

Charakteristika:
Sklo, ze kterého jsou demižony vyrobeny, je sodíkové sklo, které má všechna schválení pro styk s potravinami. Demižon je zelený.

Použití:
Demižony nesmí být umývány ve vroucí vodě a vystaveny rychlým tepelným změnám (přechod ze studeného do teplého prostředí), příliš vysoká teplota by mohla poškodit sklo. Doporučuje se mytí ve vlažné vodě s přídavkem dezinfekčních prostředků, např. disiřičitanu draselného.
Výhodou skleněných demižonů je jejich vysoká těsnost a schopnost „sledovat" fermentační proces. Z praktického hlediska se doporučuje provést první kvašení v buničině ve fermentační nádobě a poté - po prvním spojení a lisování ovoce - provést další kvašení ve skleněném demižonu.

UPOZORNĚNÍ:
Vzhledem k vysokému namáhání vznikajícímu při turbulentním kvašení se doporučuje během této doby demižon uzavřít vzduchotěsnější bavlněnou vložkou, která zabrání jakémukoli rozbití skla.