Miniřízečky - řízky na objednávku určené na pohoštění, na oslavu

Použití miniřízečků  - na oslavu, na pohoštění

Využití miniřízků na rautové stole, na míste
  1. Miniřízečky jsou používány na hostinách založených na rautech. 
    Tento způsob řešení "obsluhy" hostů založený na tom, že každý si bere to co chce z rautového stolu, vyžaduje, aby pokrmy byly v takové formě, že je můžete dát na talířek a bez příboru je konzumovat. Nebo jen za pomoci vidličky. Tedy jde především o minirozměry. 
    A tak na rautových stolech vidíme uzeninové, sýrové, masové mísy, kde jsou uzeniny, sýry a maso v takové podobě, že je možné konzumovat bez toho, že je musíme rozřezat a malé kousky. Rautovým stolům vládnu jednohubky a také miniřízečky.
  2. Přineste miniřízky kamkoliv, kde potřebujete "nakrmit" více lidí a vždy uspějete.  Odpadá složitost podávání jídla. Miniřízečky si bere každý jak chce a v dohodnutém rozsahu,
Miniřízky je možno servírovat samotné nebo s dalšími doplňky jako okurka, citron, ev. jsou na tácu ozdobeny čerstvou zeleninou.


Miniřízečky - jak je dodáváme?

  1. Miniřízečky dodáváme na aluminiových mísách (jednorázových),  na který je možné je servírovat - podávat na rautových stolech.
  2. Miniřízečky volně vážené (zabalené v papíru, alobalu a obvykle v přepravní krabici).

Čerstvost miniřízečků

Miniřízečky jsou velmi chutné, když jsou čerstvé a nejlépe podávané do několika hodin po usmažení. To není vždy možné a to, jak budou miniřízečky více či méně čerstvé, je závislé na podmínkách dodání. O stavu čerstvosti se při potvrzování objednávky, obvykle se zákazníkem navzájem informujeme.

Miniřízečky jsou chutným pokrmem, kterým uctíte téměř každého

Z jakého masa miniřízečky jsou:

  • miniřízečky jsou vyráběny z vepřového nebo drůbežího masa. Obvykle děláme miniřízečky z krkovice, drůbeží miniřízečky, miniřízečky stehenní, miniřízečky z prsou. Rádi uděláme řízečky i miniřízečky z masa krůtího, miniřízečky i řízky z vepřové panenky, Málo jsou vyhledávány miniřízky z vepřové kýty apod. 

Výroba miniřízečků

  • čerstvé maso je základem výroby miniřízečků,
  • maso pro výrobu miniřízečků jemně, tam kde je to nutné, jemně naklepeme, ale vždy má potřebnou výšku, aby mini řízečky  byly šťavnaté (žádné rozklepané placky),
  • miniřízečky vznikají obalením v mouce, rozšlehaném vejci jemně osoleném a obaleny ve strouhance z nastrouhaných rohlíků.
  • ochucení miniřízečků spočívá v solení a u vepřového masa jemném opepřením
  • smažení probíhá v čerstvém oleji bez toho, aby fritovací tuk byl přepálen "vybydlen"

Studené nebo teplé miniřízečky

Zda dodáme řízečky úplně čerstvé (do několik hodin po usmažení) nebo studené, záleží na konkrétních podmínkách

Ikona eshopu

Miniřízečky na objednávku Praha rozvážíme
dále do  Hradce Králové, Kutné Hory, PardubicNymburku a Kolína (a v okolí měst)

Chcete řízek - objednejte miniřízky

Historie vzniku řízku (mini řízečků)

Miniřízky na oslavy, hostiny, rauty

Smažený řízek je znám - proslaven, podle tohoto článku =>> ve 40. letech 19. století. Historie vzniku řízku =>>