Maso na uzení, druhy, části, kvalita, čerstvost (M)

Maso na uzení - jaké (stav, druhy)


Maso na uzení lze použití téměř jakékoliv.
  • čerstvé (nechtějte použít maso, které se vám již není čerstvé, zužitkovat tak, že jej "omladíte" uzením)
  • s kostí i bez kosti, uzení masa s kostí v sobě nese riziko horšího vyuzení a riziko zkažení (zasmrádnutí) masa u kosti
  • udit lze jakýkoliv druh masa, tedy vepřové, hovězí, rybí, skopové, drůbež atd. 
  • mletá masa (klobásy, párky) opět z různých druhů masa a částí zvířat, uzený jazyk
  • bezmasé suroviny (sýry)

Části masa vhodné na uzení

Vepřového maso s a bez kosti (dle části)

  • Uzená plec (rolovaná)
  • Uzená krkovice
  • Uzený ocásek
  • Uzená žebra - v různé míře podílu masa
  • Uzené koleno přední a zadní
  • Uzený jazyk
  • Uzený bok 
  • Vepřová pečeně

Hovězí maso s a bez kosti


Drůbeží maso (krůty, krocany, kuřata 


    Komentáře