Krůta s ořechovou nádivkou

Krůta s ořechovou nádivkou

Potřebujeme: 1 střední krůta nebo krocan, sůl máslo, na nádivku  - 6 housek nebo rohlíků, 1,5 dl mléka, 200 g másla, 4 vejce, hrnek vyloupaných jader vlašských ořechů a 2 lžíce cukru

Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostky nebo kolečka a v míse pokropíme mlékem. Rozpustíme máslo, utřeme je se žloutky, přidáme cukr, pokrájená játra z vlašských ořechů a vše opatrně promícháme s rohlíky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky. Krůtu nebo krocana uvnitř i vně osolíme, naplníme nádivkou, zašijeme a pečeme v troubě na másle dozlatova.

Převzato s knihy Kuchařka, krůta na 150 způsobů, Nakladatelství DONA. kolektiv autorů, 1997, ISBN 80-86136-03-5