Koření v cizích kuchyních

Koření v cizích kuchyních

Indická kuchyně

se vyznačuje ostrostí pokrmů, ne však vždy. Je pro ni charakteristické používání více druhů koření na rozdíl od jiných kuchyní ve světě.

Čínská kuchyně

Thajská kuchyně

je velmi ostrá.

Mexická kuchyně

Kuchyně středomoří

(Řecko, Turecko, Maroko). Koření se kombinuje s ovocem a ořechy v jídlech.

Balkánská kuchyně:

více o balkánské kuchyni=>>



Evropská kuchyně

koření se uplatňuje jak v pikantních tak i sladkých jídlech

"Národní" kuchyně a používaná koření, byliny a jiné přísady

Ingrediencepoužíváno v kuchyni
paprika sladkáv celém světě
paprika páliváv celém světě
česnekčínská a indická kuchyně
chillithajská a mexická kuchyně
hořčiceindická kuchyně
koriandrindická kuchyně a kuchyně středomoří
pískavice
pepř černýmexická, čínská, indická kuchyně
pepř bílýmexická, čínská, indická kuchyně 
pepř zelenýmexická, čínská, indická kuchyně 
saturejka

oregano


bazalka
tymián
petržel
cibule
celer kořen
kopr
kurkumaindická kuchyně
rozmarýn
hroznový cukr
med
kmín mletýevropská kuchyně
sušená zelenina