Hamburger - receptrury pro přípravu

Klasický domácí hamburger

Suroviny pro 6 osob

    • 50 g strouhanky,
    • 75 ml mléka,
    • provensálské bylinky,
    • sůl a pepř,
    • 3 rozšlehaná vejce,
    • 75 g strouhaného sýra,
    • 2 stroužky nasekaného česneku,
    • 350 g mletého hovězího masa,
    • šest housek na hamburger rozpůlené,
    • nakládané okurky,
    • dijonská hořčice,
    • majonéza,

Postup výroby hamburgeru 

  • smíchejte strouhanku s mlékem provensálskými bylinkami, solí, pepřem, vejci, sýrem a česnekem,
  • přidejte hovězí směs,
  • míchejte dokud se vše dobře nepropojí,
  • vytvarujte šest hamburgeru o stejné velikosti
  • maso upečte na grilu,
  • potřete poloviny housek na hamburgery omáčkami nebo kořením dle vašeho výběru,
  • na každou z nich dejte hamburger,
  • dejte na hamburgery oblohu dle vašeho výběru a přiklopte a druhou polovinu housek,
  • doba přípravy 15 minut

Čerpáno z příručky pro Tefal OptiGril+ XL