Elektrické stolní grily, grilovací desky
Elektrické stolní grily jsou velmi široce využitelné
(proč a kdy využívat elektrické stolní grily)
- nemáte zahradu a stejně můžete grilovat, na balkonech i terasách, ve městě,
- když není možno grilovat venku, potom je možné elektrický gril umísti pod digestoř v kuchyni,
- nenáročné na pořízení zdroje tepla (dřevo, dřevěné uhlí, topení - to je složité), zapojení do zásuvky je jednoduché,
- jednoduchá obsluha dělá elektrické stolní grily bezpečné pro většinu lidí.
Elektrické stolní grily se od sebe odlišují:
- Základní elektrické stolní grily
- mají jednu grilovací plochu tvořenou roštem v různých podobách, základem roštu je kov (se speciálními úpravami)
- Elektrické KONTAKTNÍ stolní grily
- mají dvě protilehlé grilovací plochy schopné sevřít a tepelně zpracovávat potraviny ze dvou stran.
- Elektrické stolní grily rakleetové
- tyto elektrické grily jsou vybaveny - uzpůsobeny tak, aby na nich bylo mohly zapékat různé potraviny v malých pánvičkách a rošt u některých tvoří nejen kovová deska, ale i kámen, nebo je i varianta obojího
Jak si vybrat elektrický stolní gril
Základní význam rozlišování elektrických stolních grilů
Pro všechny grily, které budou dále prezentovány jako stolní a elektrické, je společné to co z jejich názvu vyplývá. Také je zřejmé, že na všech grilech můžete grilovat maso, zeleninu, sýry a další vhodné potraviny.
Rozdíl je však v tom, že elektrický stolní gril může však umožňovat praktikovat různé kuchařské - postupy. Např. zapékání potravin, což každý z grilů neumožňuje. Podobně ne každý elektrický gril může umožnit přípravu panini, hamburgerů a další.
Rozdíl je však v tom, že elektrický stolní gril může však umožňovat praktikovat různé kuchařské - postupy. Např. zapékání potravin, což každý z grilů neumožňuje. Podobně ne každý elektrický gril může umožnit přípravu panini, hamburgerů a další.