Receptury - grilování vepřových kolen
Návod 1 - grilování vepřových kolen
4 vepřová kolena, 4 l vody, 2 cibule, 2 mrkve, jedna lavička česneku, 1/2 lžíce černého pepře, 5 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček jalovce, 1 lžíce cukru, 1 lžíce soli, 1 lžíce mleté pálivé papriky, 1 lžička chilli papriček, grilovací koření, pivo na potírání, olej
Příprava:
Zeleninu a česnek nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou a přidáme koření, sůl a cukr. Přivedeme k varu a vložíme očištěná kolena, vaříme cca 3 hodiny do poloměkka. Kolena necháme ve vývaru zchladnout a uležet přes noc.
Druhý den přivedeme kolena opět k varu,, vyjmeme a necháme odkapat. Pak je grilujeme na středně rozpáleném grilu. Během pečení je potíráme pivem a grilovacím kořením smíchaným s olejem. Pečeme cca 40-50 minut.
Ke konci pečení přidáme na oheň trochu mokrých pilin a "zaudíme".
Získáno na adrese>>
Návod 2
Marináda na pečená nebo grilovaná kolena +videorecept >>
Poznámka:
Tyto návody jsou přebrány z internetu a nejsou nejsou námi osobně vyzkoušené. Tudíž za jejich správnost neručíme