Objednávejte krůty a krocany s dovozem až k vám.

Objednávejte maso a mastné výrobky

Objednané maso vám ZDARMA dovezeme na adresu na trase
Pardubice - Praha včetně obcí Hradec Králové, Přelouč, Kutná Hora, Kolín, Poděbrady (Nymburk), Sadská, Český Brod, Úvaly, Říčany, Praha.

Odbočení z trasy možné.

více informací - krůty a krocani =>>

prodej masa s dovozem k vám =>>



Grilování na otočném grilu nebo na roštu

Někdo klade důraz na jednoduchost a pracnost grilování, jiný upřednostňuje rozmanitost chutí a pestrost jídelníčku. Regulérní je podívat se na ekonomiku grilování. Zážitek z grilování selete nebo dokonce býka na grilu, co se točí, je velký.

Jaké jsou rozdíly - výhody, obtížnosti při grilování na otočném grilu nebo na roštu? Několik postřehů.

Sehnat otočný gril na prase, sehnat prase, dřevo, zajistit kuchaře, u kterého máte jistotu, že to cca 10 hodinové grilování dobře dopadne, to není málo starostí. Není to vše, i tak je toho dost. Grilování na otočném grilu vyžaduje více času, více pozornosti a více odbornosti.

Roštový gril na steaky je obvykle dostupnější jak otočný. Rošt položený na kamenech, pod kterým vytvoříte ohniště ze žhavých uhlíků ze dřeva, je nejjednodušší a nepříliš pracné řešení grilování masa. Pohodlí, rychlosti ai jednoduchosti grilování přidá použití plynových nebo elektrických grilů. Grilování na roštu usnadní používání dřevěného uhlí. Uhlíky ze dřeva dávají to správné teplo a masu správnou chuť a vůni. 

Maso z grilovaného selete, krůty, vepřové kýty, krocana nebo býka, poskytuje kulinářský zážitek, a to na otočném grilu, na který se nezapomíná. Co je na výběr? Maso z vepřové kýty, žeber, líčka a nakonec vepřová panenka nebo hovězí svíčková. To, když se pustíte do grilování býka. 
Když hostitel dává důraz na rozmanitost výsledku grilování,tak na roštovém grilu jsou širší možnosti., Jsou lepší podmínky pro přípravu - ochutnání více druhů masa (krkovice, panenka, hovězí i drůbeží steak) a další včetně grilovaného sýra, k tomu třeba grilovaná zelenina. Je také větší prostor pro přílohy, dipy, sterilovanou zeleninu. Budete muset ovšem věnovat čas pořízení masa a ostatního, které není běžně v obchodní síti. Pokud si zajistíte odborníka kuchaře i s masem a ostatním, bude to jednodušší. Třeba koupíte jen marinované maso a ostatní si uděláte sami.

Kolik vás to bude stát záleží na rozsahu zakoupených služeb a surovin včetně těch připravených (marinovaná masa ap.) a jak se v tomto obchodu vyznáte.

Není to jednoduché se rozhodnout.


Dne 16.  února 2020



Zdeněk Straka


Napište svůj názor

Komentáře