Grilovaná kůže ze selete je pochoutkou. Jak na to?

Ne každý ví, že grilovaná kůže ze selete, je výborná pochoutka. Třeba je to tím, že sice chodíte na grilovačku, ale v praxi jste se s dobře ugrilovanou kůží že selete nesetkali. 

Jak na to, aby kůže selete byla dobře upečená?

Kůže selete je výbornou pochoutkou při zahradním grilování.

  1. Na videu je vidět, že kůže je nakrájená tak, aby ji bylo možno ze selete, po upečení dobře sundat. Když je v celku, potom nejde dobře kůže ze selete - masa -  strhnout a zpravidla ji sundáváte i s masem, což není žádoucí.
  2. Kůži grilujeme hned od počátku přímo. Nechráníme ji alobalem. A teplo ze dřeva musí být přiměřené. Na kůži nesmí působit přímo oheň, protože by kůže zčernala. Lze dosáhnout toho, že do kůže - selete jde tolik tepla, aby se pekla, ale ne tolik, aby se spálila.
  3. Kůži během grilování potírám olejem - sádlem (cca 4x za celou dobu grilování kůže). Trocha koření v tuku neškodí. Moje zkušenost je taková, že za 3-4 hodiny je kůže nádherně křupavá. A lze ji pohodlně kousat.
  4. Když kůži ze selete sundám, tak ji na prkně nasekám na malé kousky, které se dobře konzumují. Třeba jako bramborové lupínky.
  5. A výhoda mimo toho, že si pochutnáte. Ušetříte. Kůže trochu zasytí.

  

Fota z mého grilování, kdy je vidět barva a podoba kůže, která je chutná a dobře konzumovatelná.