Grilovaná vepřová žebírka na medu

Používání medu při přípravě grilovaných vepřových žebírek má svoje úskalí. Marináda z medu se může připálit, spálit už v momentě, kdy ještě není maso uvnitř masa dobře upečené. A u vepřového masa je nutné, aby bylo nejméně středně propečené. Druhý problém může nastat tím, že maso bude upečené a povrchu masa, medová marináda může být spálená.

Jak se tomu vyhnout? Jak docílit, abychom plně využili výjimečné postavení vepřových žebírek (podíl tuku v mase na žebírku jej dobře podlévá a ochucuje a sousedství masa s kostí je pro jeho chuť také velmi prospěšné.

Je to jednoduché. Žebírka nemarinujte ani nepotírejte, ugrilujte je a sundejte je cca 5 minut před tím, než budou hotová. Potom je polejte medovou omáčkou, natřete a dogrilujte.