Druhy masa u krůty a jejich kuchyňské využití (O)

Druhy masa z krůty, krocana

1/ Prsa (téměř 1/3) celkové hmotnosti, připomínají TELECÍ

2/ Stehna - tmavší a pevnější,  připomínající ZVĚŘINU
3/ Maso z křídel, prý něco jako TELECÍ A KUŘECÍ
4/ Letky (velký podíl kůže), připomíná KUŘECÍ. Největší část kůže.
5/ Maso z krku obsahuje více tuku, dlouhé maso

6/ Maso z boku - obsahuje více tuku

7/ Biskup, je to tučná část, připomíná (pečený) husí pečínku, specialita pro gurmány

8/ Malý bederní sval, maso umístěné pod páteří (dvě malé kuličky)
9/ Vnitřnosti - játra a žaludek, Játra jsou pevnější než kuřecí. Vynikající jsou restovaná. Žaludek pevně svalnatý - výborný do polévky nebo na guláš.


Krůtí maso je zdravé

Krůtímu masu se přisuzuje mnoho skvělých vlastností. Má minimální obsah tuků, oproti jiným masům vyšší obsah bílkovin. Je lehce stravitelné.

  1. Krůtí maso má nejnižší obsah tuku, je lehce stravitelné a tím je vhodné pro osoby se cévními problémy a problémy se srdcem.
  2. Má vysoký obsah zinku - uvádí se, že 150g masa se rovná denní dávce zinku). Ten potřebují mladí dospívající lidé, je příznivý pro imunitu a dokonce na potenci. 
  3. Krůtí maso obsahuje vitamín B 12.

Je mnoho důvodů proč používat krůtí maso pro přípravu pokrmů.


Recepty na pokrmy z krůtího, krocaního masa

Komentáře

Prodej dílůZdena Kašparova, 10.11.2020 20:46, Reagovat
Mám dotaz zda dodáváte i krůtí díly