Dresink (dressing)

je součástí zeleninových salátů a to jako jeho zálivka. Existuje mnoho variant dresinků:

  • jogurtový
  • bylinkový
  • kečupový
  • sýrový

Dressingy a saláty patří  ke grilování právě tak jako k maso patří chutné omáčky.

Informace získány z Wikipedie>>

Dresing dodává salátům chuť prostřednictvím koření a  tak zvýrazní jejich chuť.

Základem jemné chuti salátové omáčky je:

  • dobrý olej (slunečnicový, olivový)
  • krémovitost omáčce dodá:
    • majonéza
    • sladká smetana
    • šlehačka
    • zakysaná smetana
    • jogurt
  • k dochucení se používají aromatické octy
  • k salátovému dressingu se sladkou smetanou se velmi dobře hodí citron

Dresinky se dochucují bylinami a kořením.

 


Tipy na dresinky na saláty



Komentáře