Doplňky ke grilovanému masu

1/ Marinády

jsou tekuté směsi oleje zejména s kořením a bylinami, ve kterých se různou dobu namáčí maso nebo se jimi maso při grilování potírá. To získává charakteristickou chuť.

2 / Dipy a omáčky

Wikipedie - omáčky

3/ Dresink  je omáčka pro salát 

Více o dressingu =>>




Rozsah nabídky Marinády Omáčky a dipy Zeleninové saláty Dresingy na saláty Pečivo
základní

Pravá česká marináda:

  • česnek
  • paprika
  • kmín
  • pepř
  • hořčice kremžská, plnotučná a dijonská
  • kečup
  • míchaný zeleninový salát se sladkokyselou zálivkou a bylinami dle aktuální
  • nabídky čerstvých bylin
Bylinný dresing (majonézový, jogurtový, smetanový) Obyčejný chléb
rozšířená

Další marinády:

  1. Mexického typu - pikantní (chilli, paprika)
  2. Pálivá pikantní orientálního typu (zázvor, kari koření)
  3. Jemná medová.

Další dipy:

  1. Bylinný dip
  2. Česnekový dip
  3. Sýrový dip (nivový)

Další saláty:

  1. Jednodruhové saláty (rajčatový, okurkový, zelný) se sladkokyselou zálivkou nebo dresingem
  2. Saláty s více druhy zeleniny (dle dostupných surovin)
  3. Saláty jednodruhové nebo více druhové s sýrem, grilovaným masem ap.

 

Další dresingy:

  1. Rukolový

 

Další pečivo:

Dle výběru na trhu.

  Marinády se liší v obsahu koření nebo jiných ingrediencí, které mu dávají charakteristikou chuť. Maso a jiné potraviny jsou do dipů namáčené a rozšiřují chuťový požitek.      

Komentáře