Anatomie skotu - druhy mas a rozdíly mezi nimi

Tělo hovězího kusu se skládá z mnoha svalů - částí.

Jsou mezi nimi rozdíly. V tuhosti nebo naopak křehkosti. V síle chuti. V ceně. V době tepelné přípravy.

Jak se v mase - jednotlivých svalech - vyznat?

Pomůcka pro správné zařazení masa podle tuhosti - křehkosti. Svaly, které jsou dále od paznehtů a rohů, tím je měkčí. Čím blíže k oháňce, tím je maso tužší (s výjimkou svíčkové).


Tuk v mase - ano, ne?

Lidé si často myslí, že tuk bychom neměli požívat. Nejvyhledávanější je maso libové. Než se začnete usilovat o masa s malým množstvím tuku, tak vezměte v úvahu, že tuk dává masu chuť.




Rozumy v tomto článku jsem čerpal především z knihy autora Marcus Polman, "Dokonalý steak - co potřebujete vědět o přípravě steaků" Vydáno Slovart.2014



Dělení hovězího masa=>>



Komentáře