Zajištění občerstvení - pohoštění (catering)
poskytujeme
JEDNODUCHÁ OBČERSTVENÍ
Krátké setkání může vyžadovat jen malé občerstvení. Tím se myslí šíře sortimentu. I pro mnoho lidí, kteří se krátce setkají, může stačit jen malý sortiment. Obložené chlebíčky, bageta. Málo lidí se může setkat na celodenním jednání a potřebují zajištění od snídaně přes oběd a večeři.
Krátká občerstvení - pohoštění (jeden "chod") 1-3 hodin
Za krátké pohoštění se považuje pohoštění, jehož obsahem je poskytnutí pohoštění mezi hlavními jídly (mezi snídaní a obědem, mezi obědem a večeří). Neřeší tedy hlavní jídlo.
Osvědčeným druhem občerstvení pro tento účel jsou obložené chlebíčky, ev. bageta (ta je lepší pro pohoštění v provizorních podmínkách, kde je obtížná možnost servírování). Druhou vhodnou složkou jsou minizákusky, ev. velké zákusky. Možnosti v tomto směru jsou však širší.
Z praxe mohu potvrdit, že tento rozsah pohoštění je obvyklý, častý. V některých případech byl dán požadavek na uložení chlebíčku společně na jeden tácek, krabičky, aby bylo možno si občerstvení odnést. Třeba do kanceláře, na dílnu nebo domů.
Je obvyklé, že každý účastník pohoštění dostane 2 ks chlebíčků (obvykle šunkový, sýrový) a 3 ks minizákusků.
Je-li k dispozici kuchyňka s kuchyňskou linkou, sporák, vařič, mikrovlnka
A také jsou možnosti podávat uzeninu (krájená, balíčkovaná), na talířky lze naložit například vlašský nebo pařížský salát.
Středně dlouhá pohoštění ( jeden až dva hlavní pokrmy) cca 6 hodin, celodenní
Pohoštění, v délce více jak 6 hodin obsahuje nejméně jeden denní chod (obvykle oběd, večeře, ale může být složeno i ze snídaně nebo časné svačiny). Třeba pořádáte školení externích specialistů ve firmě, které začíná v časnějších ranních hodinách a lidé přijíždějí z různých vzdálených míst a nemají pořádnou snídani. Snídaně lze zajistit za použití obložených chlebíčků, baget, ev. salátů typu vlašský, pařížský a pečiva. Dodat je možné také váženou uzeninu (šunka, salám...) A co párky, klobásy s ohřevem.
Hlavní jídlo jako je oběd by mělo splňovat požadavek, že bude teplé a všemi akceptovatelné. Proto je v naší nabídce guláš různého druhu hlavně podle druhu masa. (hovězí, vepřový, drůbeží). Nebo smažené řízky, také z různých druhů masa (vepřové a drůbeží) jsou dalším jídlem, které je akceptováno většinou lidí. Jako příloha ke guláši je vhodný knedlík, těstovina. K smaženému řízku je vhodný brambor, bramborový salát a v krajním případě chléb.
Delší až celodenní pohoštění
je také zvládnutelné i vlastními silami organizátorů občerstvení. V zásadě jde o to doplnit to co je obsahem předcházejícího občerstvení, nazvaného jako středně dlouhého občerstvení) o druhé hlavní jídlo a některé výrobky studené kuchyně.