Zabijačkové hody

Zabijačkové hody - zabijačkové pochoutky

Přidejte na svůj stůl jedinečnou atmosféru tradičních českých chutí! Sezonní zabijačkové speciality, jako jsou jitrnice, jelita, prejt, tlačenka či vinná klobása, mohou být skvělým zpestřením každé oslavy. Tyto delikatesy nejen potěší milovníky tradiční kuchyně, ale i zaujmou hosty svou výraznou a autentickou chutí. Ať už plánujete rodinnou oslavu, firemní večírek či svatbu, zařazení zabijačkových dobrot dodá vašemu jídelnímu lístku rustikální šmrnc a vrátí vás zpět ke kořenům české pohostinnosti. Dopřejte svým hostům zážitek, na který nezapomenou!

Zajistit si zabijačkové pochoutky je možné tak, že:

  1. Sami si je vyrobíte. Receptur je dnes k dispozici všude dost. A tak jaternice, (jitrnice), jelita, tlačenku, pečené maso, škvarkovou pomazánku můžete mít svoji. Suroviny vám rádi dodáme. Ale zde je úskalí, že zabijačkové hody se pak stávají časově velmi náročné a pokud nejste zkušený řezník, je zde i riziko, že něco se pokazí. Vaše výrobky nebudou tak dobré, chutné, nebudou mít správnou konzistenci apod.
  2. Zabijačkové pochoutky si koupíte.

Tipy na jídla pro zabijačkové hody

POLÉVKY

  • Zabijačková polévka černá - prdelačka
  • Ovarová polévka - řeznická polévka zabijačková

Předkrm - různé podoby z různých jídelníčků

  • Domácí tlačenka s octem a cibulí
  • Domácí sádlo se škvarky a cibulí
  • Škvarková pomazánka, cibule
  • Teplé škvarky s cibulí a česnekovým
  • Domácí tlačenka s cibulí a octem
  • Ovarový talíř, hořčice, křen (koleno, srdce, plec, jazyk),
  • Domácí zabijačková huspenina

Ke všem pokrmům se počítá  chlebem, nejlépe nějak speciálním.

Hlavní jídla

  • Jelito s lepenicí (Lepenice jsou šťouchané brambory s podušeným kysaným zelím, cibulkou a majoránkou)
  • Jelítko, kyselé zelí, vařené brambory
  • Jitrnice s vejmrdou (Křen a jablka oloupeme a nastrouháme, smícháme a nejlépe ihned podáváme k ovaru, uzenému masu nebo párkům).
  • Jitrnice /pečené nebo ohřívané/, kyselé zelí, vařené brambory
  • Jitrnicový prejt se zelím a bramborem 
  • Vepřový ovar z plece, kolena a hlavy s křenem, hořčicí
  • Ovar z vepřového kolena
  • Ovar z vepřové hlavy
  • Ovarové ramínko
  • Ovarový bůček

Guláše:

  • Zabijačkový gulášek (játra, srdce, ledvinky), houskový knedlík
  • Guláš paprikáš
  • Vepřový guláš

Pečená masa:

  • Vepřové výpečky se zelím a bramborovými knedlíky
  • Moravský vrabec se zelím a chlupatým knedlíkem
  • Pečené vepřové koleno

Uzená masa:

  • uzený bůček
  • uzená krkovice

Ostatní:

  • Lokše se sádlem a česnekem
  • SELSKÝ TALÍŘ /uzené, pečený vepřový bůček, zelí, bramborová roláda s cibulkou/
  • Marinovaný vepřový bůček se staročeskou lepenicí
  • Vepřová játra na roštu
  • Domácí uzené a pečené vepřové se zelím a bramborákem
  • Smažený vepřový řízek, šťouchaný brambor s cibulkou a anglickou
  • Uzená žebra na prkně podávaná se střapačkami se zelím

Termíny a místa rozvozů pohoštění

Termíny a místa rozvozů pohoštění

  1. Termín rozvozu je každý pracovní pátek. Není možno garantovat čas rozvozu.
  2. Rozvoz veškerého sortimentu je na adresy na trase Pardubice - Praha (Hradec Králové, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Poděbrady.
  3. Kýty a selata, viz e-shop, rozvážíme na výše uvedená místa, (viz bod 2), a také do měst (Olomouc, Šumperk, Mladějovice).
SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

Široký výběr produktů (chlebíčků, obložených mís, zákusků a mini zákusků a dalšího sortimentu pro pořádání pohoštění.