Steak - řez masa bez kosti, popř. s kostí (podle druhu)

Steak či stejk

je plátek (obvykle 200-300 g i větší) masa. Maso se krájí přes vlákno z většího kusu masa. Steak je obvykle spojován s hovězím masem. Za steak se považuje i maso červené. Červeným masem se myslí také vepřové, skopové, telecí a jehněčí.

Steaky se tepelně zpracovávají grilováním nebo pečením na pánvi.

Úspěšné grilování (pečení na pánvi) - jaké maso

Za úspěch považujeme steak, který je šťavnatý, měkký a chutný=>>.

Na gril kupte maso:

  1. Maso by mělo být ze zvířat, které jsou k tomu speciálně chovány (zejména u hovězího masa).
  2. Používejte masa, která jsou z méně namáhaných svalů na zvířete. Hodně namáhané svaly jsou tužší naproti tomu méně namáhané svaly jsou měkké (svíčková je vždy měkká). Z které části zvířete maso pochází, podle toho je rozlišujeme jako křehké nebo tuhé. 
  3. Maso má být z mladých kusů.
  4. Maso musí být stařené - vyzrálé. Zejména u hovězího masa je důležité, aby maso bylo vyzrálé.

Termíny a místa rozvozů pohoštění

Termíny a místa rozvozů pohoštění

  1. Termín rozvozu je každý pracovní pátek. Není možno garantovat čas rozvozu.
  2. Rozvoz veškerého sortimentu je na adresy na trase Pardubice - Praha (Hradec Králové, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Poděbrady.
  3. Kýty a selata, viz e-shop, rozvážíme na výše uvedená místa, (viz bod 2), a také do měst (Olomouc, Šumperk, Mladějovice).
SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

Široký výběr produktů (chlebíčků, obložených mís, zákusků a mini zákusků a dalšího sortimentu pro pořádání pohoštění.