Mokrý způsob solení

Mokrý způsob solení - k nasolení se používá lák na solení masa na uzení. 

Solení tímto způsobem se používá u mas, které je obtížné solit jiným způsobem. Vepřová kolena, ocásky, žebírka, vepřové jazyky a podobně.

Postup mokrého solení

Příprava láku probíhá běžným způsobem. 
  1. Maso, které musí být vychladnuté, čerstvé, chladné a také  maso musí být očištěné, omyté, při dodržování maximální hygieny. Maso zalijte čerstvým lákem o koncentraci 14-16%.
  2. Lák bude tvoření (při 10 kg masech) 10 litrů pitné vody a 1,4-1,6 kg solící směsi. Směs povaříme po dobu cca 10 minut a necháme vychladnout na 2-40C.
  3. Čistá nádoba, do které nalijeme vychladlý lák, uložíme maso a pečlivým vyskládáním masa do nádoby zamezíme tvorbu vzduchových bublinek mezi masem. Maso je třeba zatížit a musí být celé potopené. Nasolení se odehrává v teplotě v 3-70C.
  4. Kusy masa překládáme cca 1x2 týdně tím způsobem, že vrchní dáme dolů a spodní nahoru
  5. V solící směsi je doba naložení 4-6 týdnů. Při použití rychlosoli se doba naložení zkrátí na cca 14 dnů.
Každý druh nakládáme samostatně, pokud se udí menší množství masa, není to nezbytné.
Volně převzato z knihy  "Vše o uzení rady, typy, recepty"
%SLOUPEC-KONEC%
Termíny a místa rozvozů pohoštění

Termíny a místa rozvozů pohoštění

  1. Termín rozvozu je každý pracovní pátek. Není možno garantovat čas rozvozu.
  2. Rozvoz veškerého sortimentu je na adresy na trase Pardubice - Praha (Hradec Králové, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Poděbrady.
  3. Kýty a selata, viz e-shop, rozvážíme na výše uvedená místa, (viz bod 2), a také do měst (Olomouc, Šumperk, Mladějovice).
SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

Široký výběr produktů (chlebíčků, obložených mís, zákusků a mini zákusků a dalšího sortimentu pro pořádání pohoštění.